Verdens Mest Fantastiske Lagkage

Til Lykke, Hr. Struganoff - Fupz og Melchior - Børnebog

Jeg har en pige, der er vild med kager! Helt vild!

Det har derfor været helt oplagt at prøve at finde en bog, der handlede om kager. Og det har faktisk ikke været så nemt! Heldigvis kan man i desperate situationer ty til kagekogebøger, som vi heldigvis har nogle stykker af!

Efter længere tids søgen i alverdens boghandlere, fandt jeg dog i vinter denne meget fine tællebog (vi elsker tællebøger i øjeblikket!) om Hr. Struganoff, der har fødselsdag! Og ikke mindst om Hr. Struganoffs fødselsdagslagkage, som han bygger sammen med sin lille hjælper af en hund.

Og det må simpelthen være verdens mest fantastiske lagkage! 10 lag er der, og det lyder måske ikke af så meget! Men hvilke lag, er det ikke!

Der et lag med jordbæris (2), wienerbasser (3), flødeskumskager (4), romkugler (5), kagemænd (6), slikkepinde (7), flødeboller (8), sukkerkringler (9) og endelig det 10’ende lag (her kræves et stillads for at få dem på plads) med vingummier!

Alt tælleriet er garneret med en meget kær og simpel historie.

Bogen er forfattet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Siri Melchior, som er makkerparret, der også har stået for Lili-bøgerne. Og kan du lide Lili, kan du helt sikkert også lide Hr. Struganoff.

Hr. Struganoff - Fupz og Melchior - tællebog

Siri Melchior laver altså nogle utroligt fine illustrationer! De er flotte,  humoristiske og detaljerige uden at være overfyldte. Universet hun og Fupz Aakeson sammen har kreeret tiltaler med sin fantasifuldhed og frækhed børn. Derfor er ikke bare min kageelskende datter på 2 år, men også min søn på 4 år, meget optaget af bogen.

Vi elsker Hr. Struganoff og hans lagkage! Og bogen får [rating=6] af os alle!

Til Lykke, Hr. Struganoff er desværre udsolgt fra forlaget i øjeblikket, så den må man på biblioteket for at få fat i (eller i Politikens Boghal, hvor jeg har spottet en del eksemplarer).

Må du dog eje en bog om Hr. Struganoff, findes i samme serie Velbekomme, Hr. Struganoff – en bog om modsætninger, ligesom Tak for mad, Hr. Struganoff – en bog om mad og bogstaver udkommer i slutningen af juli.

Bøgerne koster 250 kr. og anbefales fra 1-5 års alderen. De kan bl.a. købes her.

Hr. Struganoff - Fupz og Melchior - tællebog

Skriv et svar