De Bedste Børnebøger :: Januar

Hver måned bliver der udgivet uendeligheder af børnebøger. Og hver måned gennemgår jeg troligt alle de udgivne børnebøger og forsøger at finde frem til de bedste udgivelser til de 0 til 6-årige.

Bøgerne udvælges ved hjælp af internettet – og det er en utaknemmelig metode! For under en lækker forside kan være en usigeligt kedelig bog. Bag den mest intetsigende beskrivelse kan gemme sig en fantastisk lille perle af en bog.

Derfor laver jeg først en liste over de bøger jeg synes ser allermest interessante ud. Herefter skaffer jeg bøgerne hjem (fra biblioteket). Og så er spørgsmålet: Har jeg overhovedet ret? Er det månedens bedste børnebøger?

Følg med og se om jeg har ramt rigtigt!

Bøgerne får stjerner, når jeg har haft mine fingre i dem.

skypumpe

Thorkild og Bella og skypumpen af Tapani Bagge og Salla Savolainen
Billedbog (5-7 år), 34 sider, 230 kr.
Turbine Forlaget

Et par bevingede ord:  Bøgerne om Thorkild og Bella er rigtig dejlige. Næsten sådan lidt Rasmus Klumpske og så samtidig helt deres egne. Det er sådan et hyggeligt univers de bevæger sig rundt i.

Stjerner - 5

 

flaske

Hvis jeg flytter i en flaske af Christine Lund Jakobsen og Jørgen Eivind Hansen
Billedbog (4-6 år), 34 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Et par bevingede ord: Der er knald på farverne og rimene i Hvis jeg flytter i en flaske. Jeg er helt vild med forsiden på bogen, men ellers er der generelt lidt for meget knald på illustrationerne – til min smag. Jeg synes de giver bogen et let kaotisk og rodet udtryk.

Flere af bogens rim fungerer rigtig godt – fx det om Sneglen Fie. Der er desuden i bogen både frække rim, sjove rim og dybsindige rim. Og så er der nogle af rimene, som jeg har det lidt svært ved – fx Fuck da dig. Det er lige kækt nok.

Stjerner - 4

 

Azizi og den lille blå fugl

Azizi og den lille blå fugl af Laïla Koubaa og Mattias De Leeuw
Billedbog (3-7 år), 26 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 6

 

kong kat

Kong Kat af Marta Altés
Billedbog (3-5 år), 24 sider, 250 kr.
Forlaget Flachs

Et par bevingede ord: En rigtig dejlig og sød fortælling om en kat, der må vænne sig til tanken om at have en hund i huset. Ja, og som faktisk helt ender med at holde af den nye beboer. Fin, fin historie til de mindste.

Stjerner - 5

 

Kalle og palle rummet

Kalle og Palle i rummet af Aino Havukainen og Sami Toivonen
Billedbog (5-8 år), 54 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Et par bevingede ord: Kalle og Palle er ude på et nyt eventyr, hvor de støder på alverdens mærkelige væsner i deres hjemmebyggede rumskib. Det er skørt og det er dejligt!

Stjerner - 4

 

klatteradat

Klatteradat af Kaj Matthiessen og Halfdan Rasmussen
Billedbog (3-6 år), 48 sider, 80 kr.
Schønberg

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

Skriv et svar