Elg, Bjørn og Bæver – et fantastisk venskab!

Det store bjørnekram - Børnebøger

Nogle bjørne er bare så opfyldt af kærlighed og glæde, at de bliver nødt til at kramme ethvert levende væsen, de møder på deres vej. Selv de dyr de normalt spiser.

Okay, måske er det i virkeligheden utroligt få bjørne, der går rundt og bjørnekrammer alle de buttede kaniner, ildelugtende stinkdyr og farlige slanger, de kommer i nærheden af. Men det gør Bjørn i Det store bjørnekram altså.

Det Bjørn elsker at kramme mest af alt er dog træer.  Som der står, så har Bjørn aldrig mødt et træ, han ikke kunne lide. Hele skoven bliver simpelthen gennemkrammet.

Men selvfølgelig sker der det, der må ske i enhver skov. En skovhugger dukker op! med en økse! og vil fælde det største, det ældste og det smukkeste træ i skoven.

Her er Bjørn ærlig talt ved at miste besindelsen og hugge tænderne i skovhuggeren.

IMG_8740

Men ja, Bjørns kærlige natur ender med at slå igennem og han bliver nødt til også at give skovhuggeren en ordentlig kæmpekrammer. Skovhuggeren bliver så overrumplet, at han flygter fra skoven, træet får et ekstra kram og alt er godt.

Det store bjørnekram er en del af Nicholas Oldlands virkelig dejlige og morsomme serie af børnebøger om de tre venner Elg, Bæver og Bjørn.

Og det her er min favorit!

Historien om tree hugger-Bjørn med det store hjerte er bare rigtig fin og sød –  og ligesom Bjørn er den fyldt med glæde!

Illustrationerne er på en gang meget simple og samtidigt meget udtryksfulde. Arbejdet med dyrenes øjne er fantastisk – illustrationerne er virkelig sjove og charmerende. Så det er faktisk bare en bog, der ud fra en samlet vurdering fungerer rigtig godt.

Stjerner - 5

 

Mere Elg, Bæver og Bjørn? 
Generelt vil jeg sige, at alle bøgerne om de tre venner er meget læseværdige. Indtil videre er der kommet fire bøger i serien – tre, hvor hver karakter er hovedperson i egen historie og en historie med dem alle tre som hovedpersoner.

Elg og Bævers bøger har karakterernes personlige udvikling i fokus samtidig med, at deres personlige udfordringer sættes i relation til de øvrige venner. I fællesbogen er fokus på teamsamarbejde. Fokus på relationerne til ens venner gør, at der er rigtig meget at snakke om med ens børn. Tematikkerne kan nemlig i høj grad overføres til børnenes dagligdag.

Og så er det gjort på en sådan måde, at bøgerne også er utroligt underholdende for den voksne.

Hermed en nogle korte anmeldelse af de øvrige bøger.

bæverOm den fortravlede og tankeløse Bæver, der i sin distræthed og ikke gøren-tingene-ordentligt-hed får lavet skoven til et værre roderi. Faktisk er han både til fare for sine omgivelser og for sig selv.

Et – selvforskyldt – uheld tvinger dog Bæver på hospitalet, og for første gang i sit liv stopper han op og ser på konsekvenserne af sin tankeløshed. Så tager Bæver ellers fat på at få rettet op på sig selv og på skoven – og det går det heldigvis rigtig godt med.

Bogen har en rigtig fin morale om, at alle kan lave fejl, at alle kan forandre sig, og at alle ikke mindst kan tilgives.

Stjerner - 5

 

Elg søger lykken - børnebøger

 

Om Elg, der på trods af at han bor i vildmarken, er en noget forsigtig og frygtsom type, der slet ikke tør kaste sig ud i de samme vovestykker som sine venner. Elg føler, at han går glip af noget.

For at finde ud af, hvad det er han mangler, igangsætter han et større selvrealiseringsprojekt, der inkluderer meditation, søgninger på internettet, krystalkugler, religion og astrologi.

Det, der ender med at gøre en forskel, er dog en sejllads, der går galt! Elg ender på en øde ø og må kaste sig ud i projekter, som han tidligere ville have undgået. Han kaster sin frygtsomhed og forsigtighed af sig – og begynder at leve livet. Og da han vender tilbage til sine venner, er han lige så vild som dem. Og lykkelig i sin vildskab.

Morale: Lev det nu det satans liv!

Stjerner - 4

 

Ned ad floden - børnebøger

 

Om de tre venner på kanotur. Og jeg tror, at alle, der har været på kanotur ved, hvilken test for ens tålmodighed det kan være, og hvor hurtigt skænderier mellem venner kan udvikle sig.

Og begge dele gør sig i den grad gældende i denne bog. De tre venner har meget svært ved at samarbejde og det er naturligvis noget værre roderi.

Alle, der har været på kanotur, ved også, at man kun kommer igennem en sådan tur som gode venner ved at samarbejde. Og det lærer de tre venner heldigvis også til sidst. En rigtig fin historie, der konkretiserer, hvorfor man bare kommer længst, når man samarbejder.

Stjerner - 4

 

De fire historier anbefales til børn fra 3 til 6 år, koster den beskedne sum af 90 kr., og kan bl.a. købes hos Saxo.com.

 

Skriv et svar