De bedste børnebøger :: Juni

Hver måned bliver der udgivet uendeligheder af børnebøger. Og hver måned gennemgår jeg troligt alle de udgivne børnebøger og forsøger at finde frem til de bedste udgivelser til de 0- til 6-årige.

Bøgerne udvælges ved hjælp af internettet – og det er en utaknemmelig metode! For under en lækker forside kan være en usigeligt kedelig bog. Bag den mest intetsigende beskrivelse kan gemme sig en fantastisk lille perle af en bog.

Derfor laver jeg først en liste over de bøger jeg synes ser allermest interessante ud. Herefter skaffer jeg bøgerne hjem. Og så er spørgsmålet: Har jeg overhovedet ret? Er det månedens bedste børnebøger?

Følg med og se om jeg har ramt rigtigt!

Bøgerne får stjerner, når jeg har haft mine fingre i dem.

Viola

Viola og veninderne af Line Kyed Knudsen
Billedbog (3-7 år), 250 kr.
Forlaget Carlsen

Et par bevingede ord: Puha – sådan en hverdag i børnehaven kan handle rigtig meget om, hvem der må være med i en leg, hvem der ikke må, hvem der bestemmer, hvad der skal leges, hvem der er bedste venner.

Viola og veninderne beskriver så fint de konflikter børn kan støde på i børnehaven – bogen kunne lige så godt handle om min pige.

Historien fungerer rigtig godt som udgangspunkt for en snak om venskaber og om hvordan man er en god ven. 

Helt oplagt bog til oplæsning og snak i børnehaver, men også fin til hjemmelæsning.

Stjerner - 5

 

lærer

Sådan fungerer læreren af Susanna Mattiangeli
Billedbog (6-10 år), 200 kr.
Alfa

Et par bevingede ord: Vi har forberedt os på skolestart ved at læse lidt om, hvordan sådan nogle lærere egentlig fungerer.

En sød, sjov og finurlig fortælling:

“Der er lange lærere og korte lærere. Der er tykke lærere og tynde lærere. En lille lærer er ikke en halv lærer, ligesom en meget stor lærer ikke er det dobbelte værd.”

Nogle af finurlighederne går nok lidt henover hovederne på børnene, men pyt!

Stjerner - 5

 

 ærten

H C Andersens Prinsessen på ærten af Jens Andersen
Billedbog, 32 sider, 130 kr.
Gyldendal

Forlagets beskrivelse: Engang imellem kan man være så heldig, at kærligheden banker på ens dør, når man allermindst venter det. Det sker for prinsen i eventyret PRINSESSEN PÅ ÆRTEN.H.C. Andersen for de yngste – genfortalt med nænsomhed og respekt af H.C. Andersen-eksperten og forfatteren til den prisbelønnede biografi om Danmarks store eventyrforfatter.

Stjerner - 4

 

sylt

Syltetøjsmysteriet af Päivi Arenius
Billedbog, 32 sider, 270 kr.
Lamberth

Forlagets beskrivelse: Bordet er dækket og Mumimor slår på gongongen for at kalde alle sammen til pandekager og saft, men hvad er nu det? Glasset med syltetøj er forsvundet.

Stjerner - 4

 

elefant

Elefantastisk – af sted til Afrika af Michael Engler
Billedbog (4-6 år), 28 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Forlagets beskrivelse: Anton er en dreng med en god fantasi. Og sammen med sin nye ven, elefanten Timbo, tager han ud på eventyr. Hans værelse bliver forvandlet til Afrika.
 Men mor får sat en stopper for eventyret. Elefanten er ikke til Anton, og derfor må de aflevere den oppe hos Louise. Anton græder. At sige farvel til en talende elefant er ikke nemt. Mor forstår ham ikke helt. Men det gør Louise, for hun kan også tale med elefanten.

Stjerner - 4

 

rødhætte

Rødhætte og Mohammed af Manu Sareen
Billedbog (5-9 år), 28 sider, 130 kr.
Forlaget Carlsen

Forlagets beskrivelse: Rødhætte er en lækker tøs. Det synes Mohammed, og derfor er det overdrevet ikke nice bare at sidde og høre på, at hun bliver fusket af den der lede ulf. Og derfor er der ingen tvivl: Mohammed er, igen, nødt til at hoppe ind i eventyret og nakke ulven. Et klassisk eventyr udsat for Manu Sareens Nørrebro-style.

Stjerner - 4

 

pindsvin

Gå hjem, lille pindsvin af Cate James
Billedbog (3-5 år), 24 sider, 250 kr.
Forlaget Flachs

Forlagets beskrivelse: Det lille pindsvin, Pixi, har ikke lyst til at gå i vinterhi. Hun vil meget hellere lege i sneen med sine to egernvenner. Men er det nu også en god idé?

Stjerner - 4

Skriv et svar