Et venskab mellem en mand og en mus

Hr. Thomsens nabo - Børnebøger

Hr. Thomsens nabo af Sara Ejersbo Frederiksen er en smuk bog, som på fineste vis beskriver et umage venskab mellem en mand og en mus.

I samspillet mellem de meget smukke illustrationer og den fine tekst, får vi præsenteret hr. Thomsen og hans nabo hr. Timmy, og det helt specielle venskab de har. Et venskab, der særligt er bundet sammen af de tos kærlighed til jazzmusikken, som de øver sig på at spille hver fredag.

I venskabet ligger også en fælles tosomhed. Et behov for at passe sig selv. Og have nok i hinanden og fælles rutiner.

Men en dag tvinges de to til at sadle om: Der er mus i opgangen. Der vil blive taget hånd om problemet! Uheldigt, da hr. Timmy er en mus!

Gode råd er dyre, da skadedyrsbekæmperen banker på døren og må lukkes indenfor. Heldigvis viser det sig, at skadedyrsbekæmpere kan bestikkes med gode jazzplader, og hr. Timmy undslipper med nød og næppe hans gift.

Hr. Thomsens nabo - Børnebøger

Men hvad gør man så, når man er blevet afsløret og man er blevet rystet i sin grundvold.

Den forsigtige hr. Thomsen foreslår, at de for en sikkerheds skyld dropper musikken. Her sætter hr. Timmy prompte foden ned, man kan ikke være musiker uden musik. Han gør sig klar til at flytte. Hr. Thomsen må give efter.

Og sammen spiller de nu det bedste jazz, de nogensinde har spillet. De blæser vinduet op. Og ovre på den anden side af gaden stemmer en saxofon i. Døren til omverdenen er blevet åbnet.

Hr. Thomsens nabo - Børnebøger

Hr. Thomsens nabo er en virkelig dejlig og hjertevarm historie om venskab, om at være modig og om at åbne sig for omverdenen. Lasse Bekker Weinreichs stemningsfyldte og detaljerige illustrationer tilfører endnu engang en rigtig fin historie ekstra magi og dybde. Illustrationerne fører én tilbage til en tid, der var langt mere rolig og langt mere jazzet.

Det fungerer så godt!

Læs også om den fine og skrøbelige Pigen med den sorte kuffert.

Hr. Thomsens nabo af Sara Ejersbo Frederiksen og Lasse Bekker Weinreich
Billedbog (4-7 år), 250 kr.
Maj 2015, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes på Turbine Forlaget.

Skriv et svar