Lille Mus siger NEJ!

Lille Mus siger NEJ! - Riikka Jäntti - Børnebøger

Lille Mus siger NEJ! er simpelthen en af de dejligste historier om børn i selvstændighedsalderen, jeg har læst. Den kan på det varmeste anbefales til alle familier, der har et barn i den berygtede alder.

Bogen handler om Lille Mus, der siger noget så eftertrykkeligt nej (!) til stort set alt, hvad musemor beder om, og som gang på gang tester stakkels musemors tålmodighed.

Her er mængder af scener, som forældre med selvstændigsramte børn vil kende til hudløshed: Lille Mus, der ikke vil have tøj på, Lille Mus, der selv vil tage tøj på, men ikke kan, Lille Mus, der ikke vil stoppe med at spille computerspil, Lille Mus, der ikke vil spise broccoli, Lille Mus, der ikke vil have børstet tænder. Og de noget ekspressive udbrud, der kan følge.

Det er fuldstændig som at være der selv!

Historien er fortalt med stor humor og hjertevarme. Og imellem de mange NEJ!-udbrud gemmer sig helt almindelige udbrudsløse og  hverdagsagtige scener, hvor Lille Mus bare er et kært lille musebarn. Som tilmed også kan sige JA!

Illustrationerne er helt fantastiske og meget morsomme. Min søn var helt færdig af grin over både Lille Mus og musemors herlige ansigtsudtryk.

Min datter, som selv befinder sig i selvstændighedsalderen, var lidt skeptisk over for bogen. Men min søn, der er længst ovre den, og vi forældre var helt vilde med!

Læs mere om selvstændighedsramte familier i den herlige bog om Kamma Morgensur.

Lille Mus siger NEJ! af Riikka Jantti
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Januar 2016, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes hos ABC Forlag.

4 tanker om “Lille Mus siger NEJ!

Skriv et svar