Små børnebøger om store følelser

Ida er stille - Inger Tobiasen - Turbine Forlaget

Inger Tobiasen har lavet fire nye børnebøger om den lille pige Ida. Bøger, som på rammende og virkelig fin vis beskriver de følelser, som børn på Idas alder, har.

Ida er stille handler om, at Ida sidder i naturen og læser en bog. Historien i bogen bliver levende for Ida og hun digter videre på historien, mens hun ligger på græsset med lukkede øjne.

Dette er en meget rolig og harmonisk, nærmest poetisk fortælling, som efterlader en lige så rolig, som Ida selv.

Ida er stille - Inger Tobiasen - Turbine Forlaget

 

Ida er vred tager fat på den noget mere bombastiske vrede. For hun er godt nok vred, Ida. Hendes mor har nemlig syet en ny hale på Idas girafbamse Ebbe. Og det dur bare ikke! Halen bliver revet af og Ebbe ryger ikke bare i skraldespanden, men ud af vinduet. Efter vreden kommer dog fortrydelsen: “Ida er vred i ansigtet og med munden og med panden, men hun er ked af det, hvor ingen kan se det.” 

Bogen rammer så fint den enorme vrede og forurettethed børn på 2-4 år kan føle – og de ulykkelige følelser, der kan følge et vredesudbrud.

Ida er vred - Inger Tobiasen - Turbine Forlaget

 

Ida glæder sig handler om forventningens glæde og om en kæmpestor pakke. Hver gang Ida åbner et lag i pakken, viser der sig en ny mindre pakke. Og til sidst står hun tilbage med en lillebitte pakke med et meget betydningsfuldt indhold.

Forventningsglæde og glæde over venskab forenes på fornem vis.

Ida glæder sig - Inger Tobiasen - Turbine Forlaget

 

Ida bliver bange handler om de lyde, man kan høre i mørket, og om hvordan ens fantasi kan spille én et væmmeligt puds. En natsværmer på Idas værelse vokser i hendes fantasi til en sværm af uhyggelige himstregimser. Ida bliver frygtelig bange.

Da lyset bliver tændt og det går op for Ida, hvad det egentlig er, der har vimset rundt, bliver alting dog heldigvis godt igen.

Ida bliver bange - Inger Tobiasen - Turbine Forlaget

 

Ida-bøgerne indbyder på rigtig fin vis børn på 2 år og opefter til en snak om store følelser. Følelser bliver nemlig beskrevet på en måde, så selv små børn kan være med. Der er en høj genkendelighedsfaktor, og der vil være masser at tale om under og efter læsningen.

Bøgernes visuelle udtryk er præget af en helt enkel, men samtidig udtryksfuld streg. Illustrationerne, som kun består af få forskellige farver, efterlader et harmonisk helhedsindtryk.

Stjerner - 4

 

Bøgerne om Ida kan anbefales til børn fra 2-4 år, koster 200 kr og kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

GIVEAWAY

// Vinderen blev Maria Svendsen, der deltog på Facebook //

Du og en af dine venner har nu mulighed for at vinde alle fire bøger om Ida.

For at deltage skal du blot skrive nedenfor, hvem af dine venner, der også skal have fire Ida-bøger.

Du skal desuden følge Børnenes Bøger på enten Facebook eller Instagram, hvor du også har mulighed for at deltage. Du er meget velkommen til at deltage alle tre steder, for at øge dine vinderchancer.

Jeg trækker en vinder søndag den 8. maj kl. 19.

Tusind tak til Turbine Forlaget, som jeg kun kan opfordre dig til at følge på Facebook eller Instagram. De udgiver massevis af rigtig fine børnebøger.

12 tanker om “Små børnebøger om store følelser

  1. Jeg vil meget gerne vinde disse bøger, og jeg tror de også vil blive et hit hos min lille niece Olivia, så jeg Håber hendes mor Camilla Donsager også vinder et sæt <3 🙂

  2. Sikke en fin præmie!
    Jeg vil uden tvivl dele med min søster, der er mor til to. Jeg er sikker på, at min nevø på tre år vil kunne få stor glæde af bøgerne. 🙂

  3. Jeg vil forære dem til min datter, som har 2 børn og min søn, som har 2 børn.

  4. lige en bog for vores alma og min venindes mathias der begge er 2,5 og store følelser er begyndt at tone frem

Skriv et svar