Om at elske biler virkelig meget!

 

AXEL ELSKER BILER er et absolut must for alle børn, der er vilde med biler. Marianne Iben Hansen rimer sig på nærmest musikalsk – og meget fængende – vis gennem et væld af forskellige bilmærker i sin fine fortælling om den bilelskende and Axel. 

Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholins Axel elsker biler fylder i år 10 år. Det fejrer Gyldendal ved at udgive bogen i en ny guld(-ish)belagt version – med endnu flere biler end i den oprindelige version.

Bogen er blevet en klassiker, og det er der ikke noget at sige til. Den holder!

Bogen handler om Axel, der selvsagt elsker bil, hvilket hans andefamilie ikke forstår. Han tager derfor af sted på en tur ud i en verden fyldt med biler. Her ender han på en form for roadtrip med en ulyk’lig elefant, et par giraffer og en lille hidsigprop af en mand og møder ikke mindst

Brandbiler, kranbiler,
gamle veteranbiler,
sølvbiler, blå biler,
racerbiler, rå biler
Porche, Peugeot
og Suzuki Samurai.
Kom, vi går på biljagt
det er lige no’et for mig.

Og til sidst ender de på det sted, hvor en and som Axel hører hjemme – på et bilværksted, hvor han kan boltre sig i biler. Og her finder hans andefamilie ham og accepterer endelig hans passion. Alt er godt.

 

 

Jeg må nok ærligt indrømme, at bøger skrevet på rim ikke hører til mine favoritter. Det kan blive lidt anstrengende, hvis rimene ikke sidder lige i skabet.

Men rimene ligger utrolig godt i munden i denne bog, så oplæsningen flyver af sted. Det fungerer desuden rigtig godt, at et fængende omkvæd (citeret ovenfor) skaber nogle små pauser for oplæseren. Jeg er fan!

Det er sødt, det er sjovt og helt herligt. Teksten komplementeres så fint af Hanne Bartholins illustrationer, som er dejligt rolige og harmoniske i det vidunderlige virvar af biler.

Absolut anbefalelsesværdig.

Axel elsker biler af Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholin
Billedebog ( 3-6 år), 150 kr.
Marts 2017, Gyldendal (anmeldereksemplar)

 

 


Køb bogen hos Saxo.com.

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar