Om at nørde igennem

 

Silja Okking har skrevet en håndbog, der hylder det nørdede, det at turde fordybe sig, det at holde fast, selv om andre måske ikke helt forstår, hvad man har gang i. Og som viser, at selv om det nogle gange kan være lidt ensomt at være nørd, så har det også en stor værdi. 

Håndbog for pigenørder består af 11 interview med 11 forskellige nørder. Der er en guitar-nørd, en Harry Potter-nørd, en fodbold-nørd og en gepard-nørd. Der er lidt af det hele.

Samtidig er bogen krydret med oplysninger om nogle verdensberømte pigenørder, bl.a. Marie Curie, Sofia Coppola og Valentina Tereshkova.

Bogen viser der er mange måder at være nørd på og at det ER værd at holde fast. Selv om nogle af pigerne fortæller, at de føler sig uden for, så er der er også mange der fortæller, at deres klassekammerater synes de er seje og synes det er fedt, at de har en særlig viden eller kan noget særligt.

Alle er samtidig enige om, at det er vigtigt at stå ved den, man er.

 

 

Uanset om man tilhører en af de beskrevne nørder eller nørder med noget helt andet, så er det en interessant og givende bog at læse. Den fortæller hvordan andre har grebet nørderiet an, hvilken betydning, det har haft for dem, og hvordan de har håndteret det. Formen på interviewene kan blive lidt ensformig, men det gør nu ikke bogen mindre vigtig.

En anbefalelsesværdi bog, der bør stå i flere eksemplarer på hvert skolebibliotek, måske endda i alle klasser – sammen med, naturligvis, en lignende bog om drengenørder.

 

Håndbog for pigenørder af Silja Okking
Faktabog (10-15 år), 150 kr.
November 2016, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar).

 

Køb bogen hos Saxo.com. 

Skriv et svar