Julekalenderhit: Troldeliv

 

Troldeliv af Sissel Bøe og Peter Madsen er et skønt juleeventyr i 26 afsnit. Julekalenderen har alt det en ægte julekalender skal have af nostalgi og julestemning, samtidig er den både sød og pænt spændende.

På Kildegården bor pigen Sofie sammen med sin noget vattede far og sin utroligt irriterende mor, der kun har en ting i tankerne – at rive gårdens lade ned. Her bor dog gårdens nisse Nisse Nik, der er omtrent lige så arrig som moren Rikke er stædig og som samtidig holder så utrolig meget af Sofie.

Det fører – naturligvis – til nogle gevaldige sammenstød mellem de to.

Indfundet sig på gården har også de to trolde Paja og Pajko, der er fulde af liv og ballade. Og bedstefaren Ole, der i modsætning til de øvrige voksne, ved at Nisse Nik findes.

 

 

Julekalenderbogen har masser af julestemning og julehygge. Men selvfølgelig er julen i fare, sådan skal det være – hvis Rikke lykkes med hendes projekt, vil julen og livet på gården aldrig blive det samme igen. Sofie ved det og bedstefar Ole ved det – og faren Anton ved det tildels også.

For at undgå katastrofen lader Nisse Nik alverdens ulykker regne ned over Kildegården, men selvfølgelig – for det skal det jo – ender alt heldigvis med at gå op i en højere enhed lige i sidste øjeblik. Julefreden når at sænke sig over gården.

De to søde og sjove trolde er et fint modspil til den ret hidsige nisse, ligesom bedstefar Ole er en fin modsætning til Rikke, der dog næsten bliver lidt for karikeret. Der er også en fin balance i de søde og de spændende øjeblikke i historien. Ja, og så bringer Peter Madsens dejlige illustrationer også masser af stemning og liv til historien.

 

 

Så alt i alt et rigtig godt valg som julekalenderbog – dog nok bedst til de ældste børnehavebørn og børn i indskolingen, da jeg tror den sine steder vil blive lidt for spændende for de mindste børn.

Troldeliv – Julekalenderbogen af Sissel Bøe og Peter Madsen
Kapitelbog (fra 5 år), 200 kr.
Oktober 2016, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar).

Skriv et svar