Om at tabe sine ord

 

KAFFE KANIN VINTERGÆK VÆK er en meget smuk fortælling om en bedstefar, der pludselig begynder ikke at kunne huske ord. Poetisk og gribende fortæller den om, hvordan det er miste en man elsker til demens. 

Pigens Stumps bedstefar har en udestue med 123 blomster, som han kender alle navnene på. På latin. Men en dag begynder han at tabe sine ord.

Pludselig kan han ikke huske ordet “rose”. Eller nogle af de mange andre ord, som ellers har betydet meget for ham. Mens bedstefar taber sine ord, samler Stump dem op for ham. I en æske.

Men det nytter ikke rigtigt, for bedstefaren er uigenkaldeligt tabt til sygdom. Heldigvis finder de en måde at få det til at fungere. Og heldigvis har Stump æsken med ord til at minde hende om, hvordan bedstefaren var engang.

KAFFE KANIN VINTERGÆK VÆK er en utrolig smuk og gribende fortælling om demens. Poetisk og elegant fortæller den historien om, hvordan det er langsomt at miste en, som stadigvæk er der.

Tekst, historie og ikke mindst Anna Margrethe Kjærgaards smukke, smukke illustrationer udgør en næsten magisk enhed, som kan læses af alle. Uanset om man har et familiemedlem med demens eller ej.

Læs også om Glemmer du – om at finde hinanden i glemslen

Kaffe Kanin Vintergæk Væk af Betina Birkjær (ill. Anna Margrethe Kjærgaard)
Billedbog (3-8), 280 kr.
Januar 2019, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar