Om at være meget meget meget farlig

 

DET MEGET MEGET MEGET FARLIGE MONSTER er en sprudlende og finurlig fortælling om at ville være farlig. MEGET farlig. Og om at finde ud af, at det vil man måske slet ikke, når det komme til stykket. 

Det er op ad bakke at være et meget, meget, MEGET farligt monster, når børn nu til dags slet ikke tror på monstre. Og heller ikke lader sig skræmme af blod under neglene eller slim mellem tænder. Og i øvrigt også tager det ret køligt at blive spist.

Det blå monster møder sådan en dreng, og det er ærlig talt noget undergravende for dets selvforståelse. Det synes jo selv, at det er voldsomt farligt.

Da drengen befinder sig nede i monstrets mave, finder han ud af, hvorfor monstret slet ikke er farligt. Der er simpelthen for hyggeligt inde i monstrets mave. Med blød lænestol. Hyggelige billeder. Uhygge kræver rod!

Med monstrets samtykke går drengen i gang med at rode i maven. Virkelig meget. Og det kommer til at virke lidt for godt. For med alt det rod i maven, bliver monstret  endelig så skræmmende, at drengen bliver skræmt fra vid og sans.

Men er det egentlig det værd? Er det bedre uden rod i maven? Er venskab ikke bedre?

Den er virkelig fin, historien om monstret og drengen. Illustrationerne er smækfyldt med humor – Charlotte Pardi brillerer med fantastiske udtryk hos det ikke så farlige monster og det uimponerede barn.

Rebecca Bach-Lauritsen fortæller hjertevarmt og indsigtsfuldt. For det handler om mere end at blive skræmt af et monster.

Fortællingen er et virkelig fint billede på, at når det roder indvendigt, kan vi alle blive en lille smule (og nogen gange en meget smule) monster. En vigtig pointe, som bliver fortalt med stor humor og i børnehøjde.

Må anbefales til alle små og store monstre!

Det meget, meget, MEGET farlige monster af Rebecca Bach-Lauritsen (ill. Charlotte Pardi)
Billedbog 4-6 år, 150 kr.
Januar 2020, Høst & Søn (Anmeldereksemplar)

Skriv et svar