Opsamlingsheat :: Juni

Vi modtager rigtig mange, rigtig fine børnebøger til anmeldelse. Her er et slags opsamlingheat, som giver et hurtigt overblik over nogle af de børnebøger, vi har modtaget.

 

Bagefter af Silvia & David Fernandez (ill. Mercé López)
Billedbog (4-8 år), 270 kr.
Februar 2020, Jensen & Dalgaard

Hvad sker der, når man dør? Det tænker dyrene i Cirkus Mortimus faktisk en del over, når de aften efter aften udfører det ene mere halsbrækkende nummer efter det andet.

Nogle tror de kommer i himlen, nogle tror de bliver forvandlet til ånder, andre tror de vil leve videre i det de har udrettet og i andres minder om dem.

BAGEFTER er en utrolig smuk bog, der uden meget tekst giver forskellige bud på, hvad der kan ske efter døden. Det er humoristisk og respektfuldt på samme tid. Enkelt og storladent. Bogen opfordrer til nysgerrighed og åbenhed for forskelligheder. Illustrationerne er blændende.

Denne bog må på det varmeste anbefales til alle, der er nysgerrige på døden og det der kommer bagefter.

 

 

Hundeånde – den kedelige historie om Hally Tosis af Dav Plikey
Billedbog (3-6 år), 100 kr.
Januar 2020, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Denne historie er altså på ingen måde kedelig!

Bogen handler om hunden Hally Tosis, der har utrolig dårlig ånde. Som i at tapetet falder ned af væggene, når den trækker vejret. Folk besvimer. Guldfisk dør.

Til sidst giver de voksne op og sætter den stinkende hund til salg. Børnene prøver -desperate – at komme af med hundens dårlige ånde. Kan en smuk udsigt tage vejret fra den? Kan en film gøre den åndeløs? Kan en tur i rutsjebanen tage pusten fra den? Nej! det kan det ikke!

Til gengæld viser det sig, at hundens ånde er virkelig god til at holde tyveknægte på afstand. Og så er alt heldigvis godt igen.

Bogen er skrevet af Dav Pilkey, som er kendt for Kaptajn Underhyler og Hundemand. Denne bog er til det lidt yngre publikum. Nogle af pointerne fungerer nok bedst på engelsk, men bogen er ret sjov, ret sød og selvfølgelig lidt plat.

 

 

Flyv af Beatriz Martin Vidal
Billedbog (10 år – ), 250 kr.
Januar 2020, Jensen og Dalgaard (anmeldereksemplar)

FLYV er en forunderlig ordløs fortælling, som er blændende smuk i sit originale visuelle udtryk. De maleriske illustrationer danner grundlag for en magisk historie, hvor læseren selv må lade fantasien flyve og digte med.

Nysgerrigheden pirres som man ser fugle komme nærmere, mens et barn forbereder sig på selv at flyve. Som man ser en en fugl forvandler sig til et barn, der skifter plads med det første barn. Som man ser dette barn sætter af, flyver og forvandles.

Hvad er historien bag? Vi får kun de forklaringer, vi selv kommer med.

Vidal har lavet en fortælling, der gør indtryk, og som det kun kan anbefales, at man dykker ned i og digter med på.

 

 

al

Nu går jeg, sagde Tiden af Bettina Obrecht (ill. Julie Völk)
Billedbog (5-10 år), 300 kr.
April 2020, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Bettina Obrecht er skrevet en finurlig og poetisk fortælling om tiden. Hvad er tiden for en størrelse? Hvordan taler vi om tiden? Hvad gør vi med tiden?

Historien handler om pigen Lara, som er ven med Tiden.

Under et besøg hos Lara bliver Tiden dog til sidst lidt utilfreds. Laras morfar fordriver tiden med sudoku. Hendes søskende slår tiden ihjel med mobilspilleri. Tiden vil ikke bare fordrives eller slås ihjel! Hun går!

Lara suser af sted for at finde Tiden. Her støder hun på folk, der ikke har tid. Der synes tid er penge. Der tager tid. Det viser sig, at Tiden har det bedst, når Tiden bare er der.

Historien åbner op for fine filosofiske samtaler om tiden, og hvad den betyder for en.

 

Skriv et svar