Kære tante Agathe

Et gotisk gys var hvad jeg havde forventet, da jeg så forsiden på KÆRE TANTE AGATHE. Gotik er der da også masser af i denne smukke bog, men den er blandet med stor charme og humor snarere end gys.

Bogen er udformet som et brev fra niecen Louise til hendes tante Agathe. Louise og hendes to søstre bor i tantens hus, mens denne er ude at rejse.

Dømmer man efter brevets tekst er alt lutter idyl, med et par enkelte undtagelser. En søster har allergi, en anden søster kan indimellem miste jordforbindelsen og springvandet er desværre tilstoppet. Ikke som sådan noget ud over det sædvanlige.

Dømmer man efter billedesiden er det dog tydeligt, at ikke meget er normalt blandt disse tre søskende. Den ene nyser blomster, den anden svæver og problemerne med springvandet skyldes en hval med monokel.

Kontrasten mellem tekst og billedside er virkelig morsom – ikke mindst de overraskende drejninger historien tager.


Beatriz Martin Vidal imponerer endnu engang med nogle fantastisk smukke illustrationer. Hun har fået skabt et dragende univers, fyldt med magisk realisme og gotiske finurligheder. Nysgerrigheden bliver pirret og man får lyst til at digte videre på historien om de tre særlige søstre.

Vores absolut varmeste anbefalinger!

Kære tante Agathe af Beatriz Martin Vidal
Billedbog (6 år – ), 250 kr.
November 2020, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar