Hvid

Sky og Skar kan lide, når der er hvidt og stille og roligt. De kan lide trekanter, firkanter og cirkler, der passer perfekt ind i dimsemaskinens huller. Passer formerne ikke, er det såmænd fint nok – så længe de kan smide dem i duer-ikke-kassen.

Det siger sig selv, at de to regelrette og farveforskrækkede typer bliver noget forpjuskede den dag, der dukker en stor multifarvet, uformelig dims op, som ikke passer ind i nogen huller. Og som de ikke bare sådan lige kan slippe af med.

Heldigvis går det hverken værre eller bedre end at de i deres forsøg på at slippe af med dimsen – ved et uheld – får skabt noget af det smukkeste de to har set: Nordlyset.

HVID fortæller roligt og stille en helt forunderlig historie om forandringer, der kommer når man mindst venter det. Om at blive både skræmt og nysgerrig. Om at ville få det ukendte til at forsvinde og alligevel ikke kunne slippe det.

Historien er fortalt med en virkelig fin humor, som både er stor og underspillet. Bogen er så sjov! Ikke mindst Sky og Skars ansigtsudtryk er fantastiske.

Det er en bog, hvor der er meget at komme efter. Et originalt og meget smukt visuelt udtryk, en historie, der rører og underholder og et tema der giver stof til eftertanke.

HVID gik simpelthen rent ind hos både børn og voksne og får vores varmeste anbefalinger.

Hvid af Silje Hansen Flemmen (ill: Jannicke Hansen)
Billedbog (2-6 år), 250 kr.
Januar 2021, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar