Fantastisk Fauna-Tællebog: Djurens 1 2 3

Djurens 123 - Tukan Förlag

Den flotteste tællebog, jeg er stødt på, er denne – Djurens 1 2 3 – fundet på weekendophold i Lund.

Bogen er fyldt med illustrationer, som typisk findes på de populære ældre skoleplancher eller ældre Fauna og Flora-opslagsværker, og er utrolig fint udført med viktoriansk-inspireret udsmykkede sider.

Hver side består – ikke overraskende – af et tal og et antal dyr, der svarer til talene. Det avancerede barn vil således kunne lære at tælle helt til 100 ved hjælp af alverdens dyr og insekter. Her er stort set det hele – fra de store bjørne, hvaler og tigre, til de små frøer, fluer og mariehøner og de smukke sommerfugle og fisk. Hundredvis af flot illustrerede dyr, gerne med flere eksemplarer af arterne repræsenteret.

Jeg kan dog ligeså sige det som det er – illustrationerne er fantastiske, men her er ikke tale om nuttede børneillustrationer af dyr og krybdyr.

Min pige på 2½ år er både en lille smule skræmt af bogen og samtidig meget fascineret af den. Det er hendes dyrebog! Så er det sagt! Edderkopperne og de farlige, brølende tigre springer vi over – til gengæld fordyber vi os i sommerfugle-, fugle- og fiskebillederne.

Djurens 123 - Tukan Förlag

Min søn på 4½ år er sådan set også fascineret af bogen, men der er én kritisk mangel i bogen! Navnene på dyrerene fremgår ikke! Og når jeg ikke ved, hvad den blå- og gulplettede salamander hedder, mister han lidt interessen.

Bruger vi bogen til at lære at tælle? Ikke på nuværende tidspunkt! Men det gør nu faktisk ikke noget. Vi synes den er SÅ fin og giver den [rating=5]!

Bogen koster kun 59 kr. – hvilket er en fantastisk pris for sådan en fin bog – den anbefales til børn fra 3-6 år (du kan sagtens starte tidligere!) og kan bl.a. købes her!

Bøgerne findes faktisk også på dansk –  udgivet af forlaget Lamberth. Her er prisen dog desværre ikke helt så fantastisk: 270-350 kr. afhængig af, hvor du køber den. Men meget flot er den stadig!

Flere bøger i samme serie
Turkan Förlaget har lavet tre andre bøger i den flotte serie: Djurens ABC, Djurens Färger og Djurens Motsatser (og ja, de fås naturligvis også på dansk).

Djurens - Tukan Förlaget

Skriv et svar