Genial feel-good-find-kattene-og-derefter-hunden-under-flappen-bog

Er der en Hund i denne bog? - Viviane Schwarz - børnebog

Er der en hund i denne bog? er bare en virkelig genial løft-og kig-bog. Den er sprudlende, underholdende og bare helt og aldeles morsom!

Historien er helt simpel!

Kattene Ninja, Tosca og Ismer – som nogle måske kender fra Der er katte i denne bog – har en grim fornemmelse af, at der er en hund til stede i deres bog. Og det er saftsusme noget hø! For som vi alle ved, er hunde bidske og bjæffende, støjende og stinkende, grimme og grusomme og hader i øvrigt katte.

Så da det viser sig, at der er en hund i bogen, er  gode råd dyre. Kattene må gemme sig! I klaverer, kufferter og klædeskabe!

IMG_7885

Da de får set nærmere på hunden, viser den sig heldigvis at være hverken bidsk eller grusom, men er bare sød og blød. Hunden bliver dog til gengæld noget skræmt, da kattene inviterer deres kæmpeven – læseren – til at klappe den. Og ja, så er det hunden, der skal findes.

Alt ender naturligvis godt – alle bliver venner med hinanden! Klassisk feel-good-find-kattene-og-derefter-hunden-under-flappen-bog!

Illustrationerne i denne bog er helt, helt fantastiske og utroligt morsomme.

Samtidig er flapperne udformet virkelig genialt, nogle steder fungerer de  – helt traditionelt – som gemmesteder for katte eller hund, andre steder fungerer de som en måde at udtrykke bevægelse på. Fx bliver en let skræmt kat – ved at vende flappen – til en kat, der klapper hunden.

Er der en hund i denne bog? - børnebøger

En side er desuden udformet som et skab med en mængde låger, der kan åbnes – det tiltaler i høj grad begge børn, der – selv om de udemærket godt ved, at hunden ligger i en kasse og ikke i skabet – troligt åbner og lukker alle låger. Helt oplagt at kaste sig over, når barnet har fået nok af fx at finde Plet.

Generelt er bogen meget populær hos begge børn (på snart 3 og 5 år). Eneste bekymring ved bogen er flapperne, som – er min umiddelbare vurdering – er lidt for nemme at rive af eller ødelægge.

Læs også om Viviane Schwarz rigtigt dejlige Sådan finder du guld!

Er der en hund i denne bog? af Viviane Schwarz
Billedbog (2-5 år), 280 kr.
September 2014, Jensen & Dalgaard.

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Jensen & Dalgaard.

Skriv et svar