De Bedste Børnebøger :: November

Hver måned bliver der udgivet uendeligheder af børnebøger. Og hver måned gennemgår jeg troligt alle de udgivne børnebøger og forsøger at finde frem til de bedste udgivelser til de 0 til 6-årige.

Bøgerne udvælges ved hjælp af internettet – og det er en utaknemmelig metode! For under en lækker forside kan være en usigeligt kedelig bog. Bag den mest intetsigende beskrivelse kan gemme sig en fantastisk lille perle af en bog.

Derfor laver jeg først en liste over de bøger jeg synes ser allermest interessante ud. Herefter skaffer jeg bøgerne hjem (fra biblioteket). Og så er spørgsmålet: Har jeg overhovedet ret? Er det månedens bedste børnebøger?

Følg med og se om jeg har ramt rigtigt!

Bøgerne får stjerner, når jeg har haft mine fingre i dem.

 

Ib hjælper en and - Børnebøger

Ib hjælper en and af Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøi
Billedbog (3-5 år), 32 sider, 60 kr.
Gyldendal

Forlagets beskrivelse: Hunden Ib holder øje med en and, der ligger på æg i sin rede, og så kommer der en kat … Ib må hjælpe anden!

Stjerner - 4

 

681ea37ad23a3ff46c5aa955b5e42caf

Brune af Håkon Øvreås
Højtlæsningsbog (5-9 år), 140 sider, 150 kr.
Forlaget Carlsen

Et par bevingede ord: En fabelagtig historie om superhelte, maling, magiske giraf-ører og venskab. Og om bøller, der får, hvad de fortjener. Lige præcis som bøller skal! Den er dælme dejlig!

Stjerner - 6

 

 

Vild - Børnebøger

Vild af Emily Hughes
Billedbøger, 34 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

ItemImage.aspx

Vejrdrengen af Pimm van Hest og Kristof Devos
Billedbog, 26 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Forlagets beskrivelse: På en grå og regnvåd forårsdag sker der noget vidunderligt. En helt særlig dreng med særlige evner bliver født, og straks bryder solen frem. Da han græder første gang, begynder regndråber at falde. Vejret ændrer sig altid i takt med drengen, og alle kalder ham Vejrdrengen. Først er det skønt at være noget særligt, men det forpligter, for alle vil have ham til at lave om på vejret; få solen til at skinne, komme med kulde, sne og torden, få det til at lyne og hagle! Det bliver for meget for drengen, og han rejser væk og bor helt alene i et lille hus. Men pludselig en dag banker det på hans dør. En sød og vedkommende bog om, hvorfor det er vigtigt at tro på og holde fast i sig selv. Bogen er skrevet af Pimm van Hest, og historien er fortalt på en måde, så problematikken bliver let forståelig for barnet, og Kristof Devos´ flotte og udtryksfulde illustrationer giver fortællingen liv og følger stemningen i bogen.

Stjerner - 5

Skriv et svar