Om at være vild og lykkelig…

Vild - Emily Hughes -Børnebøger

Illustrationerne i denne bog er helt og aldeles fantastiske! Sammen med en simpel, men utrolig fin tekst, har den haitianske forfatter Emily Hughes kreeret en sand lille perle af en bog.

Vild handler om en lille pige, der bor i en skov: “Ingen kunne huske, hvordan hun kom til skoven. Men alle vidste, at det var sådan det skulle være.”

Dyrene i skoven tager sig af den lille pige – lærer hende at tale, at spise, at lege. Og den lille pige “forstod og var lykkelig”.

Naturligvis sker der det, der skal ske i sådanne historier om lykkelige vilde. En dag kommer der nogle nye dyr i skoven (vi ville nok kalde dem mennesker), som tager hende med til civilisationen. Og det går præcis som det også skal: galt!

En velmenende og meget anerkendt psykiater tager det på sig at tæmme pigen. Men den lille pige “forstod ikke og var ikke ikke lykkelig”. De nye dyr gør nemlig alting forkert – de taler forkert, spiser forkert og leger forkert. Pigen ender med – i sin ikke-høren-til-hed – at ødelægge psykiaterens hjem.

Vild - Emily Hughes -Børnebøger

Og ja, “alle kunne huske da hun tog af sted, og alle vidste, at det var sådan det skulle være”. Hun returnerer til sin skov og alt er godt.

Læs bogen!

Fortab jer i de meget smukke, stemningsfyldte og detaljerige billeder: dyrenes udtryksfyldte øjne, den harmoniske, vilde skov, civilisationen, der slet ikke er svaret for pigen.

Og tal om den!

For selv om historien er simpel, er der masser af tale om. Om at høre til og ikke høre til. Om at skille sig ud. Om at få lov til at være den man er. Og meget, meget mere.

Læs også om den smukke og skrøbelige Stina Storedune, der er så bange for kulde, at hun helt lukker sig om sig selv. 

Vild af Emily Hughes
Billedbog (3-7 år), 250 kr.
November 2014, Turbine Forlaget

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

2 tanker om “Om at være vild og lykkelig…

    1. Den har også nogle virkelig fine illustrationer og en fin lille historie. Overvejer selv om vi skal have den :).

Skriv et svar