Om ninjamormødre, skovkrokodiller og komfurmonstre

Min mormor og skovkrokodillen - børnebøger

Min mormor bor i et lille hus ved en stor skov. Skoven er fyldt med dyr. “Og krokodiller, når det regner,” siger min mormor altid, mens hun blinker til mig. Derfor kan vi ikke så godt gå tur i regnvejr. 

Marius har en af den slags mormødre, der – særligt når Marius’ forældre ikke er til stede – med kort varsel kan forvandle sig til den sejeste ninjamormor i verden. Skoven hun bor ved er sådan en skov, der bliver fyldt med krokodiller, når det regner og i hendes køkken findes et komfurmonster, der måske/måske ikke spiser små lillesøstre.

Historien i bogen er ganske simpel!

En dag Marius og hans lillesøster er på besøg hos deres mormor får Marius’ lillesøster lukket Marius og mormoren ude af huset. For at komme ind til lillesøsteren – som måske/måske ikke er ved at blive spist af et komfurmonster –  må mormoren (sej som en ninja) forcere et kæmpehegn og måske/måske ikke bekæmpe en skovkrokodille på vej ind til lillesøster. Lillesøster bliver heldigvis reddet. Alt er godt.

Mormor og skovkrokodillen - Anne Bredahl - børnebøger

Min mormor og skovkrokodillen handler om de – nok lidt overdrevne, men samtidigt dragende – historier en bedsteforælder kan komme til at fortælle sine børnebørn, fx om krokodiller i skovene. Om hvordan man som barnebarn ikke helt tror på historierne, og så alligevel er lidt usikker på om, der kunne være et gran af sandhed i dem. Om hvordan man selv kan begynde at digte med. Ja, og så handler den også om det frirum til leg og fantasi, der blandt andet kan findes hos bedsteforældre.

Det her er bare en rigtig hyggelig og charmerende børnebog, som samtidig er tilsat så tilpasse mængder af lidt farligt og spændende, at den ikke bliver for pussenusset. Teksten er sød og sjov og illustrationerne bare rigtig dejlige. En helt oplagt historie til oplæsning hos bedsteforældre.

Læs også om den dejlige Hr. Wilders og hans elskede stjerne. 

Min mormor og skovkrokodillen af Anne Bredahl og Dita Sternfend
Billedbog (3-5 år), 230 kr.
April 2015, Damgaard (anmeldereksemplar)

 

Stjerner - 4

 

Bogen kan bl.a. købes hos Arnold Busck.

Skriv et svar