Herlige Lille Kvast

Lille Kvast - BørnebøgerPierre Bailly og Céline Fraipoint har lavet nogle rigtig fine ordløse tegneserier til de mindste. Alle med den finurlige Lille Kvast som hovedperson.

Bøgerne er en slags billedbogstegneserie, fyldt med farverige illustrationer, som er lette for børnene selv at aflæse og som driver handlingen frem på en sådan måde, at børnene sagtens selv kan regne ud, hvad der sker i de eventyr Lille Kvast begiver sig ud på.

Det betyder, at selv børn, der ikke kan læse, kan få rigtig meget ud af disse bøger ved blot selv at kigge i dem.

Bøgerne starter altid med, at Lille Kvast står op, får morgenmad og kysser sin mor farvel. Og slutter med at Lille Kvast kommer hjem, får aftensmad og lægger sig til at sove. I mellem begyndelsen og slutningen kommer Lille Kvast ud for fantastiske eventyr, som han ender i ved  fx at falde i et hul, ved at blive taget med af en tornado eller en malstrøm – eller simpelthen ved at besvime på grund af noget utroligt ildelugtende, ja, afføring. Og sådan starter de bedste eventyr jo altid….

Eventyrerne er fortalt med øje for problemstillinger og konflikter, som børnene kan forstå. Samtidig er fortællingerne både søde og sjove.

Herhjemme var bøgerne et øjeblikkeligt hit. Både for den 4-årige og den 6-årige. Og første reaktion hos dem begge var simpelthen at fortælle historierne højt for sig selv og for mig. Det er vist lige præcis det, der var forfatternes intention.

På Pottekongens Slot og Ballade i blomsterhaven er vores favoritter. Bøgerne virker umiddelbart helt oplagte til brug i børnehaver.

Læs mere om at tage på herlige eventyr i Sådan finder du guld! af Viviane Schwartz. 

Lille Kvast af Pierre Bailly og Céline Fraipoint
Billedbog (3-6 år), 100 kr.
Forlaget Forlæns (anmeldereksemplar).

Stjerner - 5

 

Bøgerne kan bl.a. købes hos Forlaget Forlæns.

 

13 tanker om “Herlige Lille Kvast

  1. De lyder da heltfantastisk, jeg kender et kommende fødselsdagsbarn, der ville blive glad for de bøger 🙂

  2. nu sidder jeg med mit første barn, så det er en helt ny verden for mig at skulle ud og kigge på børnebøger ? jeg krydser fingre!!

Skriv et svar