De Bedste Børnebøger :: December

Hver måned bliver der udgivet uendeligheder af børnebøger. Og hver måned gennemgår jeg troligt alle de udgivne bøger og forsøger at finde frem til de bedste udgivelser til de 0- til 6-årige.

Når måneden er gået bringer jeg en oversigt over de bedste af de bøger, vi har haft fingrene i. Både nye udgivelser og bøger vi bare er faldet over på vores vej. De sjoveste bøger, de hyggeligste bøger, de smukkeste bøger. De bøger, vi var helt og aldeles vilde med.

I december var dette vores favoritter!

Pigen, der var sky - børnebøger

Pigen, der var sky af Zakiya Ajmi
Billedbog (3-7 år), 32 sider, 250 kr.
September 2014, Forlaget Carlsen

Et par bevingede ord: Dette er en af mine absolutte favoritter.

En bog om sky-pigen Sky, der bare gerne vil have lov til at lege med med sine sky-venner. Men som har nogle forældre, der bare gerne vil have hun er helt, helt normal. 
En dag tvinger de hende ned fra skyerne, for at lave alle de ting, som de ville lave, hvis de havde en almindelig menneskepige: se tv, gynge, fodre ænder, nyde hinandens selskab og meget, meget mere.

Det går – som det skal – forfærdelig galt.

Dette er en fantastisk bog om børn, der skiller sig ud, om at acceptere hinandens forskelligheder og om at mødes et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. 
Den er så dejlig!

Stjerner - 6

 

rejsenb

Rejsen af Aaron Becker
Billedbog, (4-8 år), 265 kr.
April 2015, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Rejsen er en meget smuk ordløs fortælling om en pige og hendes røde farvekridt. Det er en fortælling om en piges vej fra ensomhed til et nyt venskab – opnået ved en rejse gennem et eventyrligt land bag en rød dør. Og et magisk farvekridt.

En virkelig fin og poetisk historie med nogle smukke, smukke illustrationer, som taler både til barnets og den voksnes fantasi.

Stjerner - 5

 

billion

En million-billion julemænd af Hiroko Motai og Marika Maijala
Billedbog (4-7 år), 250 kr.
Oktober 2015, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Hvordan i alverden kan Julemanden nå rundt til alle verdens børn i løbet af bare en aften? 
Det giver denne rigtig fine julebog svaret på. For faktisk er der ikke kun én julemand, men en million-billion julemænd, der dog er så bittebitte små, at ingen kan se dem – og som får sørget for gaver til alle børn på ikke helt traditionel vis.

Her er tale om en anderledes julefortælling, der kan anbefales til børn, der er begyndt at tvivle på Julemandens eksistens, men som ikke helt er klar til at give slip på ideen om ham endnu.

Stjerner - 4

 

atjuh

Atjuh, sagde Lille Anna af Inger og Lasse Sandberg
Billedbog (3-6 år), 30 kr
Alvilda

Et par bevingede ord: Den sødeste bog om forkølede Lille Anna, som nyser alt – inklusiv til sidst sin forkølelse – helt væk. 
Så dejlig – og utrolig billig tilmed!

Stjerner - 5

Skriv et svar