Om at drømme sig langt, langt væk

Nogle gange har man bare brug for at drømme sig væk fra hverdagen og dens mange krav. Ikke mindst når man er barn.

Jeg har fundet tre virkelig dejlige bøger, der på hver deres måde handler om – gennem fantasien – at drømme sig ind i en ny og eventyrlig verden. Og om måske at finde sig en ny ven.

Kendetegnende for alle tre bøger er, at fokus er på nogle utroligt smukke illustrationer, mens teksten enten er udeladt eller er beskeden i omfang.

Bøgerne ligner hinanden i deres valg af tema, men de har hver deres særlige tilgang til det at drømme sig væk, og ikke mindst deres eget helt særlige visuelle udtryk.

 

Cleo- Sassafras De Bruyn - Børnebøger

Cleo af Sassafras De Bruyn
Billedbog (4-8 år), 250 kr.
Turbine Forlaget

“Jeg skal altid skynde mig. Jeg skal binde mine snørebånd og rede mit hår. Jeg skal regne, skrive, løbe, lege, gå på toilettet, sove og – vigtigst af alt – høre godt efter. Hver eneste dag! Men en dag stikker jeg af, bare vent.”

Cleo er ked af det og vil bare gerne væk fra det hele. Og en dag tager hun faktisk afsted. Med sin kat Amadeus som eneste rejsefælle, sejler hun ud på et fantastisk eventyr. Hun ser himmelbyen vågne, hun sejler gennem magiske havskove – og midt i det hele møder hun en dreng, hvis rejsefælle er en papegøje.

IMG_9626

Sammen fortsætter de mod havfruegrotter, kæmper mod frygtelige sø-uhyrer, kravler op i skyerne, som smager af flødeskum, danser i solen i timevis. Sammen kan de klare hele verden.

Et nyt venskab er formet, ikke bare i fantasiens fantastiske verden, men også i skolen, som bliver lidt mere magisk.

Illustrationerne i denne bog er meget smukke og helt eventyrlige. Samtidig er historien virkelig kær og rørende.

Stjerner - 4

 

 

Rejsen - Aaron Becker - Børnebøger

Rejsen af Aaron Becker
Billedbog (4-7 år), 265 kr.
ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Rejsen er en meget smuk, ordløs fortælling om en pige og hendes røde farvekridt. Det er en fortælling om en piges vej fra ensomhed til et nyt venskab – opnået ved en rejse gennem et eventyrligt land bag en rød dør. Og et magisk farvekridt.

Med farvekridtet tegner pigen en rød båd, der tager hende til en smuk mellemøstlig by med en labyrint af kanaler; og en rød luftballon, der tager hende op blandt magiske flyvende maskiner, som har til formål at indsamle en fugl til en asiatisk kejser.

IMG_9629

Pigen kan ikke holde fuglens fangenskab ud og får den lige netop befriet. Desværre ender hun selv i kejserens bur, men hjælpes fri af fugl og farvekridt. Og flyver sammen med fuglen, i den smukkeste solnedgang, hjem igen.

Sikkert hjemme finder hun ud af, at fuglen tilhører en dreng, som hun starter et nyt og fint venskab med.

En virkelig fin og poetisk historie med nogle smukke, smukke illustrationer, som taler både til barnets og den voksnes fantasi.

Stjerner - 5

 

 

Fannys Fantastiska Resa - Charlotte Gastau

Fannys fantastiska resa af Charlotte Gastaut.
Billedbog (3-7 år), 145 skr.
Rabéns & Sjögren

“Fanny, er du klar. Nu går vi. Søde, hører du mig? Vi går nu! Nu! Jeg venter…er du klar? Hør nu, jeg tæller til 3: 1, 2, 3! Hvor er dine sko… “

Morens ord falder mere og mere i baggrunden. Fanny svæver væk. Ind i en eventyrlig verden.

Hun spiser kirsebær i trætoppene med fuglene. Danser rundt i skovbunden med insekterne. Springer ud til fiskene i havet og svømmer med havfruerne. Udveksler stjerner med månen. Og meget, meget, meget mere.

Fannys Fantastiska Resa

Efter en stund er hun klar. Hun vender tilbage til sit værelse. Hun kan nu tage af sted sammen med moren.

Dette er en meget smuk, stort set ordløs fortælling. Illustrationerne er utrolig fint udført, med kighuller til de næste sider og gennemsigtigt pergamentpapir, som giver nogle meget smukke effekter.

Fabelagtig fortælling, som desværre ikke fås på dansk. Vi har den på svensk, og da den er stort set uden ord, går det rigtig fint.

Stjerner - 5

Skriv et svar