Længe Leve Fantasien!

  

 

Adam O.s børnebøger om TONNI 2 TON er en hyldest til fantasien. Det er hjertevarme fortællinger, der med stor humor og nogle fantastiske illustrationer fortæller historien om en lille fortagsom pige og hendes kæmpestore fantasiven. 

Første bog om Ingeborg og Tonni 2 Ton udkom allerede sidste år – og hedder såmænd bare TONNI 2 TON. Her dukker Tonni op en dag, Ingeborg er ved at grave efter en kæmpestor skat i et vejarbejderhul ude midt på hendes vej. Og sådan kan det jo gå, at man leder efter én slags skat og finder en anden, meget bedre en af slagsen.

Tonni 2 Ton og Ingeborg udvikler et fantastisk venskab. Men Tonni er en af den slags venner, som kun Ingeborg kan se. Og det kan godt give problemer, fx når man står over for en underskudsagtig lærer, som har haft et hårdt år med både skolereform, halsbrand og kaffeallergi. Og en skoleinspektør – frygtet af både børn og dyr – som får Ingeborg til at sige – højt og tydeligt – at Tonni ikke findes. Og så forsvinder han. Men kommer heldigvis igen.

 

 

Efterfølgeren TONNI 2 TON & JAGTEN PÅ HUGTANJA er netop udkommet.

Her viser det sig – overraskende nok – at den frygtindgydende skoleinspektør, Blommegaard, engang havde en fantasiven, en lille drage ved navn Hugtanja, som hun kom til at glemme et sted en dag – lige omkring det tidspunkt, hvor hun stoppede med at være barn. Heldigvis er Ingeborg ikke sådan en, der bare giver fortabt, så de tager alle sammen, Ingeborg, Blommegaard og Tonni, på jagt efter Hugtanja. Og finder hende. Og så er Blommegaard med et slag forandret, og ikke længere sådan en sur prut.

 

 

 

Bøgerne om Tonni 2 Ton og Ingeborg er virkelig herlige. Historierne er søde og varme, samtidig med at de er fyldt med humor og en sprudlende kærlighed til fantasien. Illustrationerne er fantastiske – særligt de store, farverige opslag er utroligt smukke og tilfører historien dybde og en nærmest poetisk dimension.

Vi kan varmt anbefale begge bøger.

Tonni 2 Ton // Tonni 2 Ton & Jagten på Hugtanja af Adam O
Billedbog (5 til 8 år), 150 kr.
Februar 2017, Forlaget Fahrenheit (anmeldereksemplar)

Du kan købe bøgerne hos Forlaget Fahrenheit.

 

 

Skriv et svar