Utrolig smuk verdenshistorie

 

TIDLINJEN af Peter Goes er en utrolig smukt illustreret verdenshistorie – fra verdens begyndelse til i dag. Den er fyldt med et væld af forskellige historiske nedslag og detaljer, og især det historisk interesserede barn (og voksne) vil kunne få store mængder tid til at gå med at nærstudere siderne.

For der er utrolig meget historie gemt på bogens manges store opslag, der til sammen udgør en lang tidslinie. Gemt inde mellem illustrationerne findes ekstra viden om de forskellige historiske perioder, der også beskrives i en kort sammenhængende tekst.

 

 

Selv om man naturligvis ikke kan dække hele verdens historien i en billedbog på 80 sider og selv om bogen i sit udgangspunkt er vældig eurocentrisk og og man kunne synes, at der burde være nævnt flere kvinder, så når bogen omkring mange store begivenheder, personligheder og interessante fakta.

Det nysgerrige lille barn vil kunne sætte pris på de flotte illustrationer, der er fyldt med handling. De lidt ældre børn vil kunne påskønne den viden, der derudover er at finde i bogen.

Der er som sagt tale om en relativt kort beskrivelse af den enkelte periode samt små tekstbidder gemt i illustrationerne. Nedslagene i historien vil enten kunne pirre barnet til at opsøge mere viden – eller måske vil barnet kunne genkende og få lidt ekstra viden om en periode, der allerede er blevet dækket i skolen.

 

 

TIDSLINJEN er et vildt imponerende værk med en overvældende detaljerigdom – som bare er så smukt udført. Min 8-årige søn har flere gange siddet med næsen dybt begravet i bogen – og det er jeg sikker på, han kommer til mange gange endnu.

Og ja, vi forældre – som helt klart også er en del af målgruppen for denne bog – er også ret vilde med den.

Læs også om den smukke Kort over verden – et atlas som vil gå så godt sammen med denne bog.

Tidslinjen af Peter Goes
Faktabog (8-16 år), 250 kr.
Oktober 2017, Forlaget Forlæns (anmeldereksemplar).

 

Køb bogen hos Forlaget Forlæns.

Skriv et svar