Om at savne en far

 

HILS FAR af Hanne Dagmar Raaberg er en hjertevarm og meget smukt illustreret børnebog om at miste og savne en far. Det originale visuelle udtryk skaber en helt særlig stemning, som nok især den voksne læser vil sætte pris på.

Det er savnet af en far, der er fremtrædende i denne bog om Anna og hendes mor og deres tur i Tivoli. Savnet bliver dog blidt vævet ind imellem de typiske Tivoli-oplevelser, som Anna tager del i.

Et øjeblik nydes Tivoli-livet med en Slush Ice og en tur i forlystelser. I næste øjeblik dvæles der ved duerne, som minder om duerne ved farens gravsted.

I Annas verden flyver faren et sted derude – og derfor kredser bogen om duerne, ikke mindst en særlig hvid due, og om det at flyve. På et tidspunkt lader både mor og Anna sig opfange af øjeblikket og leger flyvere med sådan en entusiasme at flere gæster bliver grebet af legen.

Og på et tidspunkt bliver en rød ballon sendt af sted mod himlen, som faren måske vil se.

Et møde med den særlige hvide due med et stykke rødt ballon i munden, senere ved farens gravsted, virker som et tegn for Anna og giver hende en form for forløsning.

HILS FAR er en meget fin fortælling, hvor savnet omsorgsfuldt væves ind i hverdagslivet. Illustrationerne er meget smukke, i princippet kunne flere af opslagene sættes i en ramme og tjene som udsmykning. De er holdt i sort/hvid og grå/blå farver sat sammen med enkelte andre farver.

Der er ingen tvivl om, at denne stil vil tiltale mange voksne. Den giver bogen et meget trendy look, om man vil. Om den på samme måde vil ramme børnene, kan jeg godt være i tvivl om. Måske endda udtrykkene i ansigterne kan virke lidt uhyggelige. Ikke desto mindre, en ganske særlig og anbefalelsesværdig bog.

Hils far af Hanne Dagmar Raaberg og Mo Maja Moesgaard
Billedbog (4-7 år), 200 kr.
November 2017, Eksistensen (anmeldereksemplar).

 

Køb bogen hos Eksistensen.

Skriv et svar