Tanker om et hjem

 

Carson Ellis har lavet en meget smuk, nærmest poetisk billedbog, der på utrolig fin vis leger med forskellige ideer om, hvad et hjem er. 

Carson Ellis’ smukke illustrationer af forskellige former for hjem spiller hovedrollen i denne smukke billedbog, hvor der kun er et minimum af tekst.

På hver side præsenteres med få ord et eller flere hjem: “Nogle hjem er skibe”, “Franske folk bor i franske hjem”, “Her bor en babusjka” eller bare helt skåret ind til benet, “Hav-hjem”. På nogle sider følges illustrationen af et spørgsmål: “Hvem i alverden bor her?”.

Den enkle tekst passer så fint sammen med de store flotte opslag med afbildninger af forskellige måder at bo på.

Bogen viser både hjem fra forskellige steder i verden, men bogen taler i høj grad også til fantasien ved at vise hjem, der nok hovedsageligt findes i fantasien eller i fantastiske historier, som barnet (måske sammen med den voksne) kan digte ud fra billederne.

De smukke illustrationer i afdæmpede farver inviterer læseren indenfor, og det er en oplagt bog at falde i staver over, at digte videre på og fordybe sig i. Nogle af illustrationerne er fyldt med spændende detaljer, andre er helt minimalistiske, alle kan de noget helt særligt.

De varmeste anbefalinger herfra, hvor bogen allerede er et stort hit.

Hjem af Carson Ellis
Billedbog (2 – 8 år), 248 kr.
August 2018, Jensen & Dalgaard (Anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar