Om venskaber og uvenskaber

   

 

Hvordan rejser man siger igen, når ens bedste veninde pludselig vender sig imod én. Hvordan håndterer man pludselig ikke at være en del af den populære gruppe. Det beskriver Puk Krogsøe på allerfineste vis i sin nye serie om skolepigen Selma. 

Selma og hendes veninde Maja er blevet uvenner over en temmelig banal ting, som ikke desto mindre ændrer deres forhold fuldstændig. Fra at være venner med klassens populære pige er Selma nu helt ude i kulden.

Første bog i serien – Aldrig mere venner – følger Selma, mens hun prøver at finde sin nye rolle i klassen. En ny dreng i klassen hjælper hende på vej, og så lykkes det hende at finde gode venskaber, hvor hun ellers ikke tidligere ville have ledt.

Den næste bog i serien – Kærester? – handler om det svære i at greje om et venskab måske er mere end det.

I øjenhøjde med sine læsere tager Puk Krogsøe fat i de problemstillinger som unge, der befinder sig lige på kanten af at være teenagere, tumler med. Hun skriver fængende og engagerende om det helt almindelige skoleliv, som ikke desto mindre rummer store følelser og svære dilemmaer.

Om usikkerhed, om at turde stå ved sig selv, om at finde sin plads, om venskaber og uvenskaber, om at komme til at sige noget man fortryder, om at gøre det godt igen.

Det er nogle meget velskrevne og spændende bøger, som absolut kan anbefales til de 10-12 årige.

Selma – Aldrig mere venner // Kærester? af Puk Krogsøe
Kapitelbøger (10-12 år), 200 kr.
November 2018, Forlaget Carlsen (Anmeldereksemplar).

 

 

Skriv et svar