Om filosofiske nullermænd

  

 

Hasulle Banulle er et skønt, skørt og ikke mindst virkelig sjovt bekendtskab. Sammen med den røde nullermand finder vi forklaringen på, hvorfor gummistøvler forsvinder, hvorfor det kan larme om natten, og hvorfor pludselig ikke er flere is.  

Der er tre bøger i serien om det finurlige og lidt arrige væsen Hasulle Bannulle, der bor i en telefonmast. I hver bog opstår et problem, som Hasulle Banulle får løst, omend ikke på helt traditionel vis.

I HASULLE BANULLE OG GUMMISTØVLEN mister Hasulle fx sin ene gummistøvle. Og som der står:

“Han kom pludselig i tanke om, at han havde set en masse flotte gummistøvler et sted. Hundredvis. Læssevis. I flotte farver og mønstre. BØRNEHAVEN!” 

Og sørme om han ikke der finder den fineste lyserøde gummistøvle i størrelse 24, som han nupser. Det er jo sådan set at stjæle, men holdnuop hvor er den bare fantastisk. Og som der også står:

“Hvis du undrer dig over, hvorfor gummistøvler nogle gange bliver væk, så er det nok bare Hasulle Banulle, der har været på spil. ” 

Hasulle Banulle får også fat i ispinde til at bygge en fin hule ved at stjæle en ordentlig boks ispinde fra en isbil, ligesom han bliver træt nok til endelig at kunne falde i søvn ved at larme så meget, at alle andre vågner.

 

 

Vi er faktisk ret vilde med Hasulle Banulle. Hans uventede og utraditionelle løsningsmodeller bliver rigtig sjove, netop fordi Hasulle handler anderledes end forventet. Det er frækt og skørt – og det virker.

Samtidig formår Chr. Winther  at opbygge et fint og skævt univers med sine farverige og sjove illustrationer og den velfungerende tekst, der rummer en fin humoristisk timing.

Som ekstrabonus er der i hver bog et par filosofiske spørgsmål, som man kan tænke videre over og tale om –  ligesom det er oplagt at tage en snak om – naturligvis – hvorfor man ikke bare må tage en af de andres støvler i børnehaven.

Hasulle Banulle af Chr. Winther
Billedbog (3-6 år), 100 kr.
Januar 2019, SMSpress (Anmeldereksemplar).

Skriv et svar