Om at finde sin plads i alfabetet

 

Søren Lind har skrevet en underholdende og ret avanceret bog om alfabetet. Desværre nok lidt for avanceret til de fleste børn i målgruppen.

Bogstaverne er blevet trætte af at stå på række, de vil ud at realisere sig selv, de siger op! Og så tager de ellers fat på deres nye arbejdsliv.

A får fx arbejde som en halsspecialist (“sig AAAA”), B ligger sig fladt ned på ryggen og bliver vejbump og – min søns favorit – Ø føler sig lidt isoleret, indtil hun får job hos et politisk parti, der har det lidt på samme måde.

Men det går selvfølgelig ikke – bogstaverne føler sig ensomme og rodløse, verden ligger stille, fordi der ikke længere er bogstaver – der skal findes en løsning, og det bliver der heldigvis også.

Ideen bag denne bog er ret sjov, men også ret avanceret. Jeg var vældig underholdt, men børnene på 7 og 9 år blev ikke rigtigt fanget. De syntes helt sikkert, at dele af historien var sjov, men det blev lidt langt at komme igennem alle de forskellige erhverv, som bogstaverne får, og en del af pointerne gik direkte henover hovedet på dem.

Æ er fx lidt diffus, men redder forstanden med en doktorgrad i personlighedsspaltning. Det er jo altså sjovt – for den voksne læser, men kræver en forklaring for de fleste børn. Og skal der forklares for meget, går det umiddelbare humoristiske element fløjten.

Da bogstaverne mistede troen på det hele af Søren Lind (ill. Simon Væth)
Billedbog (8-10 år), 250 kr.
Januar 2019, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Skriv et svar