Skilsmisse og kaos

 

Kristina Aamunds humoristiske serie om teenagepigen Sif er oplagt til tweens og teenagere, der er møgtrætte af deres håbløse forældre. Ikke mindst de, der befinder sig lige midt i skilmisselivets kaos.

Kristina Aamund har indtil videre skrevet 3 bøger i serien om teenagepigen Sif. I den første møder vi hende i tiden lige omkring hendes konfirmation, hvor forældrenes skilmisse egentlig er overstået for nogle år siden. Sifs mor har efterfølgende viet sit liv til børnene, mens faren har fundet sig en ny kærlighed.

Sif befinder sig lige midt i det kaotiske teenageliv med alt, hvad det i sig selv fører med sig af komplikationer, uigengældt kærlighed og forvirrende venskaber. Samtidig skal hun finde sin plads i det kaos, der kan komme af en skilsmisse.

Sif er på ingen måde tilfreds! Slet ikke med sin far og hans kæreste Fiona, som hun er hos hver anden uge. Hun HADER den flagrende hippie stedmor, der i sig selv er ret kaotisk, og ikke mindst det, at Fionas tilstedeværelse har slukket de fleste af Sifs drømme om, at hendes mor og far nogen sinde skal finde sammen igen.

Sif er teenager med stort T. Følelserne kører op og ned. Hendes fokus er hovedsageligt på hende selv og hendes egne følelser. Og hun er ikke altid lige sympatisk at følge. Det er teenagelivet som teenagelivet i vidt omfang er og bøgerne rummer mange dilemmaer og konflikter, som vil vække genkendelse hos de fleste teenagere.

Ikke mindst det at forældre er håbløse. Sif er egentlig glad nok for sin mor, men hun hjælper ikke ligefrem Sif med at acceptere forældrenes skilsmisse – hun er bitter, kritisk over for faren og hans kæreste, overdrevent overbeskyttende over for lillebroren, som hun gerne vil have at Sif tager sig af, de uger hvor moren ikke selv kan. “Heldigvis” finder moren til sidst kærligheden med Kano-Torben og slapper lidt af.

Der er masser af humor og varme i Kristina Aamunds fortælling. Der er sjove forviklinger, skøre planer, utroligt pinlige voksne og rørende øjeblikke. Der strømmer had ud af Sif, men der er også masser af kærlighed i historierne. Sproget flyder og rammer tonen i tiden rigtig godt.

Som voksen læser synes de voksne at være alt for karikerede. Det bliver lidt for tykt indimellem. Er det et problem for målgruppen? Ikke nødvendigvis. Teenagerne og teenagelivet virker til gengæld både troværdigt og rammende beskrevet.

Må absolut anbefales til alle teenagere med håbløse forældre!

Hjerte af pap-serien 1-3 af Kristina Aamund
Kapitelbog (11-14 år), 130 kr.
Januar og november 2019, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Skriv et svar