De vildeste børn!

VERDENS VILDESTE BØRN er hyldest til 30 personligheder, der allerede som børn skilte sig ud. På grund af deres talent. På af grund af deres evne til at få en god ide og føre den ud i livet. På grund af deres vilje til at forandre verden.

Bogen kommer vidt omkring i sine portrætter af disse vilde børn. Vi tager på rejser tilbage i tiden til Anne Frank, Jeanne D’Arc, Ludvig den 14. og Marie Curie. Vi kommer forbi digtere og Youtubere, videnskabsfolk og kunstnere, sportsfolk og børn, der kæmper for en sag.

Her er plads til både Justin Bieber, Pablo Picasso, Blaise Pascal, Malala Yousafzai og selvfølgelig Greta Thunberg. Det kan undre lidt at de eneste vilde børn vi har haft i Danmark åbenbart er Lukas Graham, Rasmus Brohave og Naja Münster. Det burde kunne gøres bedre end det.

Ikke desto mindre er det en spændende bog at dykke ned i. Den er lækkert sat op med Rasmus Juul flotte illustrationer. Og samtidig er den overskuelig læse. Hver person præsenteres kort på en slags forside (en teaser) og så fortælles lidt mere uddybende på de næste to sider. Teksten er varieret og fortæller levende og inspirerende om de forskellige personer.

Må absolut anbefales til alle børn med vilde drømme!

Verdens vildeste børn af David Pepe Birch (Ill. Rasmus Juul)
Faktabog (5-10 år), 200 kr.
Juni 2019, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar