Om storpruttende trolde

 

Ellebæt er en eventyrlig fortælling om en pige, der ved et tilfælde får mulighed for at se alle de væsner, der lever i den magiske Gammelskov. Det er blandt andet den lille fe Tit, den grumme og storpruttende trold Grumpe og den hjælpesomme men ildelugtende mosekone.

Faktisk flettes historien om Ellebæt sammen med historien om børnene Emma og Rasmus, der er på besøg på deres farmor. Det er således farmoren, der fortæller børnene historien om pigen Ellebæt, der må hjælpe feen Tit med at få dugperlefeernes skat tilbage fra Grumpe. Undervejs – mens hun fortæller – viser det sig, at farmoren nok har et lidt bedre kendskab til Tit og Gammelskov end hun til en start vil være ved.

Historien om Ellebæt er både fin og hyggelig. Min datter var vældig optaget af fortællingen, som indeholder flere både sjove og spændende episoder.

Selv om ideen bag rammehistorien med farmoren og børnebørne er vældig sød, så betyder den dog mange afbrydelser af historien om Ellebæt. Afbrydelser, der egentlig ikke bringer noget til historien og derfor bliver overflødige. Enten skulle der have været mere kød på denne del – eller også skulle den helt have været udeladt.

Bogen må dog anbefales til alle, der elsker at drømme sig væk til en magisk verden fyldt med eventyrlige væsner.

Ellebæt – Jagten på feernes skat af Kat Larsen (ill: Rikke Lindskov Loft)
Kapitelbog (5-8 år), 150 kr.
2019, Calibat (Anmeldereksemplar)

Skriv et svar