Frække Frej

 

Der er ikke langt fra tanke til handling, når Frej sætter sig noget for. Hvad enten det er at rense akvarier, bygge rumraketter eller ulvefælder. Hans ven Jens er mere tilbageholdende men følger ikke desto mindre trofast med.

Det går som regel ret skidt for de projekter de to kaster sig ud i, men ender som regel rimelig fornuftigt.

Det er pænt morsomt at følge makkerparret ud i den ene katastrofe efter den anden. Og de er absolut sjovest, jo mere skørt og overdrevent det bliver. Vores yndlingsbøger er den med den dødlevende ål, med raketten og ikke mindst den med djævlen.

For min datter på 8 år var bøgerne et øjeblikkeligt hit. Lige med undtagelse af den med det klammeste kys og lillesøsteren, som hun syntes var mærkelige. Hun mangler nok et par år for helt at forstå dem, men samtidig står de heller ikke helt lige så skarpt som de øvrige.

Bøgerne er dog som udgangspunkt voldsomt anbefalelsesværdige – fanden-i-voldske og charmerende og ja, virkelig sjove!

Frej af Kåre Bluitgen (ill. Thorbjørn Petersen)
Kapitelbog (7-12 årig), 150 kr.
2020, Vild Maskine (anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar