Om vandpytter og pytkasser

Må jeg anbefale PYTKASSEN til alle de dage, hvor du føler, at alle andre har styr på alting, mens du ikke selv har styr på noget. Hvor din følelse af utilstrækkelighed farver hele din tilgang til verden. Hvor alting er så tungt, at det at træde i en vandpyt, føles som en katastrofe på størrelse med verdens undergang.

Lad dig løfte op af denne voldsomt charmerende historie om en dame og hendes papkasse, der bliver til en pytkasse. Hvor man på forløsende vis kan smide alt fra våde sokker, brune bananer og forsinkede busser.

Humoren har en fremtrædende plads i historien og vi voksne grinede højt undervejs. Måske griner børnene ikke lige så højt, men de vil helt sikkert kunne genkende sig selv i damen og vil i høj grad kunne bruge historiens fine morale.

Pia Halse digter i sine smukke illustrationer fabulerende videre på Mette Vedsøs fine og finurlige tekst og skaber som altid et helt særligt og forunderligt univers.

Det er blevet til en fantastisk fin bog, som absolut må anbefales til alle!

Pytkassen af Mette Vedsø (ill: Pia Halse)
Billedbog (6 år- ), 250 kr.
November 2020, Jensen & Dalgaard

Skriv et svar