Baskervilles hund

BASKERVILLES HUND læste jeg selv første gang på et (speciale)skriveophold på Ørslev Kloster. Den passede perfekt til stemningen på den gamle barokherregård, hvor der også gik historier om spøgelser. Helvedeshunde med flammende gab var der heldigvis ingen af.

Nu har jeg læst bogen sammen med min søn – og den fungerer bestemt også selv om man sidder i et parcelhus i Sorø uden skyggen af spøgelser.

Det er svært ikke at blive grebet af myten om den mystiske hund, der huserer på den forblæste og mørke hede. Hvor en morder på flugt skjuler sig og ponyer synker i døden i Grimpen Mosens kviksand. Og sir Henry Baskervilles liv måske er i fare.

Omkring heden og Baskerville Hall er der et indtagende og lettere skummelt persongalleri, der bidrager til spændingen og mystikken. Fordækte tjenestefolk, indviklede familieforhold, hulken i natten, forhastede advarsler, brændte breve i pejsen.

Altsammen bidrager til en stemning af uhygge og gru, som pirrer, men som heldigvis fint kunne klares af den 11-årige.

Bogen var ligesom de øvrige bøger i Gads serie af lette klassikere, som vi har læst, et stort hit. Min søn var i den grad optaget af historien, intrigerne og personerne. Mon ikke grunden er lagt for flere engelske krimier. Jeg tænker, at næste skridt er Agatha Christie.

Må absolut anbefales!

Baskervilles hund af Arthur Conan Doyle
Kapitelbog (8 år og op), 100 kr.
Februar 2021, Gads Børnebøger (anmeldereksemplar)

Skriv et svar