Om døden og at finde sig selv

Betina Christiansen har skrevet denne gæsteanmeldelse. Udover at anmelde lydbøger på hendes egen blog Lydboghylden.dk, er hun også boganmelder ved Bogrummet.dk.

BRØDRENE LØVEHJERTE er en klassiker skrevet af Astrid Lindgren. Bogen handler om de to brødre Tvebak og Jonathan. Tvebak er syg og skal snart dø. Han er dog ikke bange, for hans storebror Jonathan fortæller Tvebak om landet Nangijala. Her kommer man til, når man dør og der er altid liv og glade dage.

På tragisk vis dør Jonathan også. De to brødre forenes i landet Nangijala, hvor de både har fået to heste og deres eget hus i Rosendalen. De savner deres mor, men de ved, at hun vil komme og bo med dem i huset, når det bliver hendes tur til at forlade livet.

Selvom alt på overfladen virker idyllisk i Nangijala, truer den onde Tengil. Det er nu op til Brødrene Løvehjerte at stoppe ham, så han ikke får magten over hele Nangijala.

BRØDRENE LØVEHJERTE er en vigtig fortælling om døden. Spørgsmålet om døden kan begynde at fylde meget for nogle børn og her giver fortællingen om Nangijala et håb. Selvom bogen begynder lidt barskt med både Tvebaks og Jonathans død, genoprettes glæden da de forenes i Nangijala.

Udover at berøre spørgsmålet om døden, er BRØDRENE LØVEHJERTE også en historie om at finde sig selv. Den lille Tvebak ser meget op til sin storebror, som er modig og stærk. Tvebak ville ønske, at han var som Jonathan. I kampen mod den onde Tengil bliver Tvebak dog nødt til at stå på egne ben og her finder han styrken i sig selv.

Samtidig er bogen også en klassisk fortælling om det gode mod det onde, hvor beboerne i Nangijala formår at genskabe fred og ro ved at stå sammen.

Jeg kan anbefale at høre BRØDRENE LØVEHJERTE som lydbog sammen med dit barn. På denne måde kan I få en masse gode snakke om bogens temaer. Oplæseren af lydbogen er Ellen Hillingsø, som leverer den helt rette stemning til fortællingen.

Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren
Børnebog (fra 8 år)
Gyldendal
Lydbog længde: 5 timer og 23 minutter

Skriv et svar