Masser af Tog til Togentusiasten

Masser af tog - Børnebøger om tog

Min søn er fuldstændig besat af tog i øjeblikket!

Slut er dagene, hvor han ville være skraldemand eller gravkosfører. Næ nu! er der ingen tvivl i den lille drengs sind om, at han skal være lokofører. Helst i et tysk tog. Tyske toge er überseje!

Og når man så har sådan en lille lokofører in spe, så er det jo heldigt, at Forlaget Carlsen i løbet af det seneste år har udgivet den ene seje flap-bog efter den anden, herunder en virkelig fin flapbog om tog!

Bogen starter helt tilbage ved de allerførste lokomotiver og gennemgår udviklingen fra damptog til dieseltog til elektriske tog til højhastighedstog, og nævner også lidt om de mere mærkværdige tog.

Masser af tog - børnebøger om tog

På vældig pædagogisk vis (og det kan vi rigtig godt lide – så kan mor nemlig også følge med) viser bogen tilmed, hvordan motorerne i de forskellige tog fungerer, hvordan elektriciteten bliver overført til de elektriske tog, hvordan en togtunnel bliver bygget (ja, og meget, meget mere) – og giver på den måde svar på i hvert fald en stor del af alle de tusindvis af spørgsmål min søn har om tog.

Og så er der flapper! Virkelig mange flapper! Og det fungerer rigtig godt!

Masser af tog - Børnebøger om tog

Bogen er oversat fra engelsk, og det betyder, at hovedfokus i bogen – naturligt nok – er på de angelsaxiske tog. Heldigvis er der taget højde for det i oversættelsen, og hvor det er muligt er der indsat fakta om danske forhold og tog.

Det kunne dog have været übercool, hvis nogle af togene havde været danske – synes jeg. Min søn er ligeglad! Han har en bog om tog (TOG!)!

Min søn giver bogen 100 stjerner!

Masser af tog af Emily Bone og Colin King
Flapbog (3-6 år), 150 kr.
Forlaget Carlsen
Stjerner - 5

Skriv et svar