De Bedste Børnebøger :: August

Her er mit bud på nogle af august måneds bedste bogudgivelser til børn i 0- til 6-årsalderen. Faktisk er der 11 i denne måned, men sig det ikke til nogen…

Listen er baseret på, hvad jeg selv umiddelbart synes ser spændende ud. De fleste af bøgerne har jeg ikke selv haft i hånden, og nogen gange kan bøger, der ser vældig spændende ud på nettet,  jo vise sig at være en vældig skuffelse – og heldigvis også omvendt naturligvis!

Så hvis du er blevet svært skuffet over nogle af bøgerne på listen, eller hvis jeg har overset en virkelig fantastisk august-udgivelse, jamen, så giv da lige et praj. Det vil jeg blive glad ved.

Bøgerne får stjerner, når jeg har haft mine fingre i dem.

Max og set store vil ikke i sent show - Mark Sperring - Børnebøger

Max og det store  vil ikke i seng show af Mark Sperring og Sarah Warbuton
Billedbog (3-5 år), 32 sider, 250 kr.
Forlaget Flachs

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

herbert

Herbert Hunds travle dag af Tor Freeman
Billedbog (0-5 år), 32 sider, 100 kr.
Forlaget Carlsen

Et par bevingede ord: En herlig findebog, fyldt med detaljerige billeder – lige præcis som sådan en findebog skal være! Illustrationerne minder lidt om Richard Scarrys, og så alligevel ikke helt. Helt simpel hjælp-posthunden-med-at-finde-pakkens-rette-ejermand-historie. Til kun 100 kr! Min søn er vild med den!

Stjerner - 4

 

Heldig - David Mackintosh

Heldig af David Mackintosh
Billedbog (4-7 år), 29 sider, 320 kr.
Forlaget Flachs

Et par bevingede ord:  En virkelig flot og meget originalt udført bog. Jeg synes dog historien halter lidt til sidst – både læser og hovedperson bliver lidt skuffet over overraskelsen.

Stjerner - 4

 

lille fod

Lille fod af Emma Adbåge
Papbog (1-3 år), 18 sider, 200 kr.
Forlaget Klematis

Et par bevingede ord: Det er da bare en rigtig fin og sød historie om, hvad sådan en lille fod kan finde på at lave i løbet af en dag.

Stjerner - 4

 

heksemutter

Heksemutter og Lille Svovlhat – Kvæk 
Billedbog (3-6 år), 32 sider, 250 kr.
Forlaget Klematis

Et par bevingede ord: Anne Pedersens dejlige historier om Heksemutter og hende hjælper lille Svovlhat simple, men velfungerende (særligt bøgerne Kvæk! og Atjuu!). Det helt fantastiske ved disse bøger er dog de smukke og stemningsfulde illustrationer: kælderrum fyldt med kolber med alverdens væsker, magiske værksteder, virkelig smukke landskaber og meget mere.

Stjerner - 5

 

lille ida

Eventyret om Lille Ida og Den sorte Menneskeæder af Peter Nordahl
Bog (5-9 år), 48 sider, 220 kr.
Gyldendal

Et par bevingede ord: Eventyret om Lille Ida og Den sorte Menneskeæder er grumt og grufuldt, som de gode gammeldags eventyr nu engang er. Lille Ida får heldigvis snøret Den sorte Menneskeæder i sidste øjeblik og ender – som det sig hør og bør – med at leve lykkeligt til sine dages ende med sin mor og far. Ikke for sarte sjæle, men et godt skruet sammen eventyr med illustrationer der er lige så grumme som historien.

Stjerner - 5

 

nej

Nej, jeg vil ej, sagde krokodillebarnet af Maria Rørbæk
Billedbog (2-5 år), 32 sider, 200 kr.
Gyldendal

Forlagets beskrivelse: Billedbog til børn i trodsalderen om en lille krokodille, som vil bestemme selv. Krokodillebarnet Karl er blevet stor og vil bestemme alting selv. Når mor siger “Åbn gabet!” eller “Luk gabet!” hører Karl ikke efter. ”Hvorfor kan du ikke bare gøre, som jeg siger?” spørger krokodillemor. Karl passer heller ikke på Tue Tandfugl, som mor siger han skal. Men snart finder Karl ud af, at det faktisk er meget smart at lytte til sin mor. Tredje bog i Maria Rørbæks billedbogsserie om krokodillebarnet Karl. Fantasifuldt og farvestrålende illustreret af Pia Thaulov.

Stjerner - 4

 

min mors

Min mors mave af Julie Engelund Sander
Papbog (fra 2-5 år), 7 sider, 230 kr.
Forlaget Carlsen

Et par bevingede ord: I den meget fine Min mors mave af Julie Engelund Sander kan man følge en babys udvikling – gengivet i naturtro størrelse – inde i morens mave. Rigtig god til at fortælle storebror eller lillesøster in spe, hvad det er der egentlig lige sker inde i mors mave. Ikke helt så god, når man har en søn, der meget præcist vil vide, hvordan en baby bliver til – men til det har vi heldigvis Et barn bliver til af Lennart Nilsson (også kendt som sædcellebogen).

Stjerner - 5

 

En tanke om “De Bedste Børnebøger :: August

Skriv et svar