Kamma Morgensur

Kamma Morgensur - Børnebøger

Åh ja, der kommer bare et tidspunkt i ethvert barns liv, hvor selvstændighedsalderen sætter ind for fuld styrke! Selv de mest tålmodige og overskudsagtige forældre må se sig slået. 

Uanset hvad man gør – også selv om man i kan-vi-ikke-bare-få-en-morgen-uden-skrig-og-skråls-navn gør alt for please det selvstændighedsramte barn – må man give fortabt. Det er bare overhovedet aldrig det rigtige man gør!

Det er lige præcis sådan en morgen midt i selvstændighedsalderens buldren og bragen vi møder Kamma.

Er du tovlig hun er utilfreds! Og hun har ellers verdens mest tålmodige forældre, der på alle mulige måder forsøger at rette op på de fejl, som de åbenlyst for enhver – men nok mest for Kamma – har begået denne morgen.

Fx er der puttet rosiner på havregrøden. Rosiner! Hallo, det skulle være en smørklat! Skeen med Peter Plys får hun ondt i benet af! Underbukserne give hende mavepine! Kjolen skal være lyserød, ikke gul, fordælan! Og mens Kamma opfører sig, ja, ulideligt, tryller hendes forældre sig gennem morgenen, indtil moren til sidst – trods alt – må give op. Hun køber rosinboller hos bageren på vej til børnehaven, for at stille barnet tilfreds.

Kamma Morgensur - Børnebøger

Og her sker der endelig noget, der får brudt Kammas morgensurhedsspiral – moren træder i en hundelort! Og ender faktisk med at blive noget småhysterisk. Rollerne bliver vendt, og pludselig er det Kamma, der trøster moren og tryller hendes humør tilbage.

Selvstændighedsalderen er fantastisk skildret i denne bog! Det er lige præcis sådan det er! Bortset fra, at forældre nok ikke altid er så overskudsagtige, som i bogen.

Tonen i bogen er kærlig, teksten er virkelig morsom og illustrationerne er bare dejlige. Køb den! Lån den! Om ikke andet, så for at finde ud af, at andre familier går gennem det samme som jer! Og for at grine sammen af nogle situationer, der kan være noget langhårede at komme igennem – både for børn og forældre!

Læs også om den selvstændighedsramte Lille Mus, der har en tendens til at sige NEJ! 

Kamma Morgensur af Cecilie Wallengren og Dorte Pontoppidan Thyssen
Billedbog (3-6 år), 170 kr.
September 2014, Høst & Søn

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.com.

Mere Kamma? 
I serien findes også Kammas kjoler til kun 150 kr. Og den er altså også ret god!

Kammas Kjoler - Børnebøger

2 tanker om “Kamma Morgensur

Skriv et svar