Klatteradat – fantasifuld leg med ord og blækklatter

klatteradat

Det Schønbergske Forlag genudgav i anledning af Halfdan Rasmussens 100 år fødselsdag en række af hans bøger. Også denne bog, Klatteradat, som nok er en af hans knap så kendte udgivelser, men som det ikke desto mindre virkelig er værd at stifte bekendtskab med.

Fortællingen starter med, at Antos far er ved at tegne et portræt af Anton – men kommer til at tabe en klat blæk!

Dette tab af blæk udvikler sig til en herlig leg med blækklatter og vrøvlerier. For klatterne taler til fantasien og ud af dem vokser det ene mere fantastiske dyr efter det andet sammen med en række nye fantasifulde navneord og en masse dejlige vrøvlerim.

Og det er virkelig sjovt!

I blækkatterne dukker fx en klatte-drome-lama-dar, en klatte-fut-mobil og ikke mindst en klatte-prut-movrinsk op og danner udgangspunkt for en fortælling, der sætter gang i fantasien og opfordrer til en videre leg med ord og blækklatter.

Klatteradat - Børnebøger

Bogen, der har et minimalistisk udtryk og er holdt i farverne sort, rød og hvid, er virkelig flot og illustrationerne har et helt anderledes udtryk end de Ib Spang Olsen-illustrationer, der typisk hører sammen med Halfdan Rasmussens børnerim. Det fungerer rigtig godt.

Vi er vilde med denne finurlige og morsomme lille perle!

Læs også om En elefant kom marcherende – en virkelig populær sangbog til de mindste. 

Klatteradat af Kaj Mathiessen og Halfdan Rasmussen
Billedbog (2 år og opefter), 80 kr.
Januar 2015, Schønberg (anmeldereksemplar)

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.com.

Mere Halfdan? 
Halfdan Rasmussen har udgivet uendeligheder af børnebøger. På SAXO.com kan du vist finde dem alle.

halfdan

Skriv et svar