Tork og Hest på nye eventyr

Tork og Hest på nye eventyr - Louis Jensen - Børnebøger

Historierne om Tork og Hest handler om den eventyrlystne dreng Tork og den godmodige og kloge hest Hest – og alle de mange eventyr, de to tager på.

Det bør nok nævnes, at Tork kan skrive tre bogstaver (A B E) og regne to regnestykker (1 + 1 og 2 + 2), og at Hest også kan to meget komplicerede regnestykker (4 – 3 og 3 x 2). Der sker nemlig mange mærkelige og forunderlige ting på deres rejser, men en ting er sikkert og vist bogstaverne A B E og regnestykkerne har en stor betydning, hvor end de er.

I Tork og Hest åbnede de to venner en grøntsagsforretning (som hed ABE), de startede et flyttefirma (som hed ABE), fløj i en ballon, rejste til Italien, åbnede en biograf (der hed ABE) og skrev en bog (der hed ABE).  Desuden blev Hest stjålet af en rig mand og reddet igen af Tork. Og så mødte de en prinsesse.

Tork og Hest - Louis Jensen - Børnebøger

Tork og Hest – den store blyant byggede de to sammen en kæmpe blyant, der selv skrev historier om prinsesser, vilde dyr og farlige snestorme. De to åbnede desuden en butik, der solgte cykler til heste og hunde og sammen rejste de rundt i både Danmark og Tyskland for at danse ballet. Og så arvede Tork ikke mindst en kuffertfabrik.

Tork og Hest på nye eventyr sejler de to venner jorden rundt i 29 kufferter fra Torks kuffertfabrik og på deres rejse møder de mange spændende og sjove mennesker. De møder fx en tysk sangerinde, en sømand, der gik ned med sit skib, men blev reddet af en hval og nu bor på et lysende slot midt ude på havet og en rigtig prinsesse på en lille ø i Stillehavet.

Tork og Hest - børnebøger

Tork og Hest-bøgerne består af mange kortere historier (brudstykker), der tilsammen udgør én samlet historie om Tork og Hest. Og det er så fint og så sjovt og så skævt og så poetisk. Historierne er fyldt med forunderlige personer og personligheder og en mængde mærkværdigheder og tossede tilfældigheder. Tonen i bøgerne er humoristisk og let og fortællingen flyder bare helt naturligt af sted i flere forskellige retninger uden at tabe fokus eller læseren.

Jeg kan virkelig godt lide det fantastiske univers Louis Jensen har skabt med sin fabelagtige tekst, og som Pia Halse komplementerer så fint med sine meget smukke illustrationer.

Min søn er heldigvis lige så optaget af universet som jeg – og det er dejligt, for historien om Tork og Hest er slet ikke færdig endnu.

Læs også anmeldelsen af Tork og Hest – den porcelæne danserinde.

Tork og Hest på nye eventyr af Louis Jensen og Pia Halse
Kapitelbog (5-8 år), 250 kr.
Februar 2015, Jensen & Dalgaard

[rating=6]

 

Bøgerne kan bl.a. købes hos Jensen & Dalgaard.

Skriv et svar