Elefantens hukommelse

Elefantens hukommelse - Sophie Strady - børnebøger

 

Elefantens hukommelse af Sophie Strady er en børnebog med et helt særligt æstetisk udtryk. Det er en meget smuk bog, der i høj grad også taler til børnenes voksne.

Bogen har elefant og globetrotter Marcel, som sit omdrejningspunkt. Han har nemlig påtaget sig at opliste – i et enormt, illustreret leksikon – alt, det han har lært gennem sit liv.

Bogen indeholder korte glimt fra Marcels nutid og fortid, men ellers er der ikke megen traditionel handling i denne bog.

Mest af alt indeholder den nemlig nogle meget smukt illustrerede, leksikale opslag om berømte bygninger, beklædningsgenstande, musikinstrumenter, søfartøjer, flora og fauna, designmøbler, kager og meget, meget mere. Iblandet en mængde oplysninger om elefanter. Og det er så utrolig fint udført og gennemført.

Elefantens hukommelse - Sophie Strady - Børnebøger

Dette er en bog man køber på grund af dens fantastiske visuelle udtryk – der er inspireret af gamle franske vinplakater fra fx Dubonnet. Og fordi man vil give sine børn en helt særlig æstetisk oplevelse.

Mit umiddelbare bud er, at den fungerer bedst til de børn, der kan læse selv og som selv kan fordybe sig i de mængder af forskellig viden som bogen præsenterer. Og til både de mindre og større børns voksne. For herhjemme er det i hvert fald hovedsageligt mig, der har brugt tid på at fordybe mig i bogen.

Mine børn har til gengæld vist stor interesse for opskriften på Marcels fantastiske pandekager, som bogen også gemmer en opskrift på!

Elefantens hukommelse af Sophie Strady og Jean-Francois Martin
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Oktober 2015, Forlaget God og Ond

Stjerner - 6

Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.com.

12 tanker om “Elefantens hukommelse

  1. Åh hvor er der intet bedre end originale og fint illustrerede børne bøger. Det er det bedste aftensritual. Jeg krydser fingre!

  2. Sikke en flot bog.. den lyder meget spændende. Jeg er sikker på mine to nevøer ville elske at få den bog. jeg følger dig på facebook.

  3. Sikke da en skøn bog! Det lyder som om den rummer rigtig meget og kan læses på flere niveauer.
    Jeg synes, det fantastiske ved børnebøger er, at de gode af slagsen netop formår at bidrage med noget til både barn og voksen. Det er en særlig kunst, at skrive en bog der taler til små og store.
    Denne her bog byder oven i købet på noget faktuel viden og lærdom. Det er så fint, når man kan flette det ind på en naturlig og flydende måde og servere det for læseren uden at det virker belærende eller kunstigt.
    Jeg vil selvfølgelig gerne dykke ned i bogen her og opleve, hvordan den folder sig ud. Det kunne være spændende!

Skriv et svar