Spred masser af kærlighed med børnemeditationer

i mit hjerte

Min datter kan godt få sådan nogle hoppeboldstendenser, når hun skal i seng om aftenen. I stedet for at krybe ned under dynen og begynde at falde til ro, hopper hun rundt i sengen og ud af den og op igen – i hvad der kan føles som et langt forsøg på i hvert fald ikke at falde i søvn.

Det kan godt være lidt af en udfordring.

Vi forsøger os derfor med alverdens remedier for at få lidt ro på: piktogrammer, børnemeditations-apps, børnemeditations-apps med lyde fra en skovbæk, naturligvis den med kaninen, der så gerne ville sove (den virkede, men kun de første tre gange) og meget, meget mere.

Nu er vi stødt på I mit hjertebørnemeditationer i bogform, som læses op af os forældre.

Og selvom det ikke er løsningen på alle vores falde-i-søvn-udfordringer, så er det som om, at min datter i højere grad er fokuseret på det, der bliver læst op og derfor falder hurtigere til ro.

Børnemeditationerne "I mit hjerte"

I mit hjerte består af fire forskellige meditationer:

 • Jeg fylder mit hjerte med kærlighed
 • Fra mit hjerte sender jeg kærlighed
 • I min sky henter jeg kærlighed
 • Med universet deler jeg kærlighed

Som det fremgår handler meditationerne om kærlighed.

I den første lærer barnet at fylde sit hjerte – og hele sin krop – med kærlighed ved hjælp af en imaginær hjerteknap. I den næste sender barnet og forælderen kærlighed til hinanden gennem deres hænder. I den tredje lærer barnet, at det har en lille kærlighedssky, som hænger oppe over dets hoved, hvor det altid kan hente kærlighed. Og til sidst sendes der kærlighed til alle, der mangler kærlighed.

Og det er altså nogle utroligt fine meditationer, hvor særligt de første tre har vundet genklang hos min datter.

Børnemeditationerne "I mit hjerte" - Room for Reflection

Samtidig har vi begge to taget meditationen Fra mit hjerte sender jeg kærlighed til os, og bruger den at sende kærlighed til hinanden både ved sengetid, men også i mange andre situationer, hvor der lige er brug for lidt ekstra kærlighed. Det er fx en dejlig måde at finde hinanden igen efter en uoverenstemmelse.

Grunden til at disse meditationer bringer min datter mere ro – tror jeg – er fordi de handler om noget konkret, som vedrører hende direkte – hendes hjerte, hun skal fylde og hendes kærlighed, hun skal sende. De engagerer hende på rigtig fin vis. Og fordi meditationerne bliver til en særlig stund, der handler om vores kærlighed til hinanden. Det er så rart, for os alle.

Mangler du en god bog om børneopdragelse? Læs fx om Pilot for dit barn.

 

I mit hjerte af Gitte Winter Graugaard
Børnemeditation (3 år og opefter), 250 kr.
November 2015, Room for Reflection (anmeldereksemplar)

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Room for Reflection.

27 tanker om “Spred masser af kærlighed med børnemeditationer

 1. Sikke en vidunderlig chance for at få en bog, som forhåbenligt kan gi hele familien en chance for ro og selvværd, i en travlt og kaotisk hverdag.

 2. Lyder som en rigtig fin bog. Jeg vil gerne vinde bogen og føje den til min nye børnebørnsbogsamling ???

 3. Hvor lyder den bare dejlig! Min dreng på 4 ville nyde godt af den; han er meget følsom og har tit brug for at finde sig selv inden søvnen får lov at komme, og vi har ikke altid let ved at finde den rette metode.
  Jeg elsker tanken om at sende kærlighed ud, specielt eftersom han for tiden går og synger “ud med kærlighed til folket” 🙂

 4. Det lyder, som en rigtig fin bog! Vi oplever også urolige aftenstunder med vores dreng, som lige før sengetid lige pludselig mægtig gerne vil løbe i pendulfart mellem stue og køkken og hoppe på trampolin og lege vilde fægtelege … Så den bog kunne jeg godt tænke mig at vinde til ham og os <3

  Varme hilsner
  Sandra

 5. Den bog ønsker vi os så meget herhjemme, til vores fire dejlige børn mellem seks og ni ( ja, der er et sæt tvillinger imellem ☺️).

 6. Min mor er pædagog og arbejder meget med “mindfulness i børnehøjde”, som er et koncept hun selv har skabt, hvor børnene lærer at mærke sig selv, at fokusere og lærer deres egne og hinandens grænser at kende.

  Det er så fint, og det er helt utroligt at komme hen i børnehaven når de laver mindfulness, for der er en ro derhenne, så man skulle tro der ikke var nogen børn!

  Jeg ville give denne bog til hende, så hun kan bruge den med børnene. Jeg tror det er sundt for dem i en tidlig alder at lære at tage pauser, slappe af og bare mærke sig selv, især i et travlt samfund som dette, hvor stress og angst popper op alle steder efterhånden. Så jeg synes helt sikkert at hun skal have den!

 7. Er sikker på min søster ville elske at læse den for min dejlige krudtugle af en nevø 🙂

 8. Hvor ser det bare ud til at være en fin bog, som jeg vil elske at læse for mine børn 🙂

 9. Jeg vil meget gerne vinde bogen til min 5-årige gudsøn, som er et “særligt sensitivt barn”. Jeg tror at han vil kunne finde mere ro og tryghed – særlig taget i betragtning af, at han deler forældrenes opmærksomhed med sin snart 2 årige lillesøster 🙂

 10. Hvor er det en fin bog!
  Det er første gang jeg støder på din blog og jeg skal da helt klart følge med!
  Din datter lyder som min og vi har også prøvet alverdens ting for at få hende til at falde i søvn.
  Denne her bog ville vække glæde!

 11. herhjemme har vi også en skrummelører der ikke vil sove og for tiden tager det mellem 1-2 timer så x fingre for bogen’

 12. Det ville være en fantastisk bog at vinde. Ville bruge den i mit arbejde med børn ???

 13. Den ville være fantastisk at vinde. Vores søn på 3 år er en hoppebold – både iløbet af dagen og ofte når han skal i seng. Han skal helt sikkert hjælpes til mere indre ro. Håber at vi vinder bogen ?

 14. Ih, hvor fint. Det er lige en bog i min ånd.. Den håber jeg på at kunne nyde sammen med min datter <3

Skriv et svar