Hittegods – Om at finde en ven…

Hittegods Oliver Jeffers

Hittegods af Oliver Jeffers er en smuk og hjertevarm børnebog om en dreng og en pingvins rejse mod et nyt venskab. Om ensomhed og et stort forløsende kram. 

“Der var engang en dreng, og en dag bankede en pingvin på hans dør.”

Hvor pingvinen kommer fra, ved vi ikke. Og hvad den vil, ved vi heller ikke. Men den følger drengen overalt. Og da den ser så utrolig trist ud, beslutter drengen sig for, at den er blevet væk hjemme fra – og til at hjælpe den hjem igen.

Den umælende pingvin og den målrettede dreng pakker en kuffert og begiver sig i robåd mod Sydpolen, hvor pingviner jo normalt kommer fra. Efter en lang rejse, kan drengen sætte pingvinen af i, hvad han tror er dens hjem. Men noget stemmer ikke helt, for pingvinen ser nu endnu mere trist ud.

Til sidst går det op for drengen, at pingvinen slet ikke savnede et hjem, men en ven.

Og da det endelig bliver klart for drengen – og de to mødes i et stort forløsende knus – løsnes også den knugende følelse af ensomhed, som pingvinen har båret rundt på. Den får evnen til at tale igen.

IMG_9636

Hittegods er en fantastisk smuk og hjertevarm fortælling om ensomhed og venskab, der er fortalt så fint og poetisk, at både børn og voksne bliver grebet af den. Illustrationerne understøtter og breder fortællingen ud på meget fornem og rørende vis.

Læs mere om at finde hinanden i den hjertevarme fortælling Stormhvalen.

Hittegods af Oliver Jeffers
Billedbog (3-5 år), 150 kr.
Februar 2016, Gyldendal

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.com.

Skriv et svar