Manden, der hadede børn

Manden, der hadede børn - Thórarinn Leifsson

Manden der hadede børn er en fængende og lettere grotesk islandsk krimi for børn, der foregår i “Frygtens by” Reykjavik.  

Der er nemlig en seriemorder løs – en seriemorder, der myrder drenge på omkring de 12 år og efterlader deres opskårne kroppe i supermarkeder og på skoler. Og som af uvisse årsager altid efterlader en af forfatteren Odin Viktors børnebøger på gerningsstedet.

Sylvek er lige netop 12 år og er sammen med sin bedstemor og søster for relativt nyligt flyttet til Island. Søsteren er imidlertid forsvundet og en dyster og mystisk lejer flytter ind på søsterens værelse med sin grimme hund. Sylvek får mistanke om, at lejeren – der hader børn – er involveret i drengemordene. Han beslutter sig derfor for at at udspionere ham.

IMG_9723

Og så bliver han ellers slynget ud i et fantastisk eventyr med et noget specielt persongalleri.

Vi møder bl.a. kriminalassistent Blakkmann, der ikke er den skarpeste kniv i skuffen – og som tilmed ikke kan tåle synet af blod. En talende kat, der er udgiver Odin Viktors bøger. En smuk kvindelig journalist, der ved mistænkeligt meget om Reykjaviks underverden og ikke mindst de ildelugtende og skræmmende steroidtrolde, der bebor den. Ja, og så støder vi gentagne gange på tv-kanalen Stasimon, der er er ved at udvikle et noget specielt reality-show.

IMG_9722

Manden der hadede børn er en nervepirrende og underholdende krimi med elementer af magisk realisme, samfundskritik og absurde indslag. Samtidig er den ikke helt så uhyggelig, som man kunne frygte en seriemorderbog ville være.

Bogen henvender sig til teenagere. Og her kan jeg lige så godt være helt ærlig – det er lang tid siden jeg har tilhørt den aldersgruppe. Det er derfor svært for mig at vurdere om bogen også rammer det segment, den er tiltænkt.

Det, jeg kan sige er, at historien fænger fra start til slut, og at jeg i hvert fald er ret vild med den!

Læs også om den grusomt gribende Om det her taler man kun med kaniner.

Manden der hadede børn af Thórarinn Leifsson
Roman (10 år og opefter), 200 kr
Juni 2016, Torgard (anmeldereksemplar)

Stjerner - 5

 

Du kan bl.a købe bogen hos SAXO.com.

COPENHAGEN CRIME
Hvis du har tid, kan du se et interview med forfatteren på Copenhagen Crime nu på søndag (d. 12. juni) kl. 10.30.  Festivalen har faktisk et rigtigt fint børneprogram – fx du kan også møde Kristian fra Ramasjang Mysteriet, høre en oplæsning af den hæsbæsende Mekano Max og skrive din egen krimi, ikke mindst.

Crime Festival

Skriv et svar