Døden i æbletræet

Døden i æbletræet - Kathrin Schärer - Børnebøger

Er det lykken at snyde Døden? Døden i æbletræet stiller dette filosofiske spørgsmål i en smukt illustreret børnebog, der kan tjene som et fint udgangspunkt for en samtale om døden.

Fortællingen handler om en gammel ræv, der forsøger at snyde Døden ved at lokke den op i et fortryllet æbletræ. Alt, der kravler op i træet, kan ikke komme ned igen. Heller ikke Døden, og således er ræven umiddelbart reddet.

Men det viser sig, at ræven kun har bundet sin egen død til æbletræet, så alle, som ræven elsker, dør som tiden går. Desuden bliver ræven ældre og ældre. Han har ondt alle steder, han har mistet de fleste af sine sanser. Han har kort sagt mistet alt det, der gav ham glæde i livet.

Han vælger derfor at befri Døden og de to drager afsted sammen.

IMG_9725

For selvfølgelig er det ikke lykken at snyde Døden, hvis livet ikke kan deles med dem, man holder af. Eller hvis kroppen er blevet så træt, at man ikke længere kan hænge sammen.

Døden i æbletræet er fin og poetisk i sine ord og smuk i sin illustrationer. Den er et oplagt valg, hvis man oplever et dødsfald grundet høj alderdom eller sygdom, men også hvis man blot vil have en generel snak om, hvorfor vi må dø.

Læs også om den smukke Græd blot hjerte, der handler om at miste dem, vi holder af.

Døden i æbletræet af Kathrin Schärer
Billedbog (3-7 år), 260 kr.
Marts 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar).

Stjerner - 5

 

Bogen kan bla. købes hos Turbine Forlaget.

Skriv et svar