KORT OM :: Drengen der fik en hunds hjerte

DRENGEN DER FIK EN HUNDS HJERTE er et finurligt, underfundigt og lyrisk vintereventyr af Louis Jensen. Det foregår i et drømmeagtigt, mærkværdigt og på sine steder let makabert univers, som dog også rummer varme øjeblikke og skønhed.   

Bogen handler om “drengen”, der har fået skåret sit hjerte ud af kvinde, der sælger dem videre fra sin varevogn. Hun erstatter det med et hundehjerte og undervejs tager drengen mere og mere karakter efter hunden, hvis hjerte han har.

Drengen begiver sig ud på en eventyrlig færd for at få sit hjerte tilbage. En færd, der foregår på en vinterbeklædt losseplads. En færd, hvor han bl.a. møder englen Mi og den onde Dronning Kirsten (som er hende, der stjæler hjerter) – og hvor han samler det ene døde dyr efter det andet op, som også har fået skåret deres hjerte ud.

Bogen er en spændende, lidt uhyggelig og lidt sær fortælling for de større børn og for voksne. Måske vil den blive for mystisk for nogle, men nyd den for det smukke sprog, de herlige finurligheder og det underfundige univers. Og ikke mindst Kamilla Slocinska smukke og stemningsfulde illustrationer.

Drengen, der fik en hunds hjerte af Louis Jensen
Kapitelbog (10 år og opefter), 250 kr.
September 2016, Gyldendal (anmeldereksemplar)

 

Køb den hos Gyldendal.

Skriv et svar