Skønne Ælle Bælle-fortællinger

Det bliver næsten ikke mere nostalgisk end DE BEDSTE ÆLLE BÆLLE HISTORIER – et genoptryk af pixi-bøger fra dengang mor og far var barn (eller bedstemor og bedstefar, naturligvis). Samlingen er fyldt med hyggelige, overskuelige fortællinger med skønne illustrationer.

Ælle Bælle-bogen indeholder 22 klassiske fortællinger og eventyr for børn fra omkring 2 år. Du finder således både Snehvide, Tornerose, Den bestøvlede kat og De tre små grise, men også Peter Kanin, Flodhesten Henry og Fut på Langfart.

Det gælder for alle historierne, at illustrationerne fylder meget, og at teksten er dejlig overskuelig. Bogen fungerer derfor rigtig godt som en introduktion til de klassiske eventyr for de mindste. Her er meget at kigge på og nok tekst til, at man fanger historien, men ikke begynder at kede sig.

Udover eventyrene består bogen af absolut hyggelige historier med ligeså hyggelige billeder – rent feel-good nostalgi uden de store dikkedarer.

Bogen er en helt oplagt gave til de 2-årige, ligesom det vil være en helt oplagt bog til godnatlæsningen.

Og hvis jeg så lige må tilføje: Iben Clantes illustrationer, holder stadig så meget!

Er du vild med nostalgi? Så se også anmeldelsen af samlingen af Rasmus Klump-klassiskerne.

De bedste Ælle Bælle historier.
Billedbog (2-6 år), 150 kr.
September 2017, Carlsen (anmelderekseplar).

 

 

Carlsen har også udgivet den nostalgiske samling Her kommer bamse.

Skriv et svar