Lille Kvast på nye eventyr

 

Pierre Bailly og Céline Fraipoint fortsætter med at lave nogle rigtig fine ordløse tegneserier til de mindste. Hovedrollen har den kære og underfundige Lille Kvast, som nu kommer ud på to nye eventyr.

Bøgerne om Lille Kvast er en slags billedbogstegneserie, fyldt med farverige illustrationer, som er lette for børnene selv at aflæse og som driver handlingen frem på en sådan måde, at børnene sagtens selv kan regne ud, hvad der sker i de eventyr Lille Kvast begiver sig ud på.

Det betyder, at selv børn, der ikke kan læse, kan få rigtig meget ud af disse bøger ved blot selv at kigge i dem.

Bøgerne starter altid med, at Lille Kvast står op, får morgenmad og kysser sin mor farvel. Og slutter med at Lille Kvast kommer hjem, får aftensmad og lægger sig til at sove.

Imellem begyndelsen og slutningen kommer Lille Kvast ud for fantastiske eventyr. Eventyrerne er fortalt med øje for problemstillinger og konflikter, som børnene kan forstå. Samtidig er fortællingerne både søde og sjove.

I En lodden gave tager en stork Lille Kvast med til et hus, hvor han ender som gave for et noget forkælet barn. Det er en virkelig sød og fin julefortælling til de mindste, som vil være oplagt som kalendergave eller lignende.

Lille Kvast af Pierre Bailly og Céline Fraipoint
Billedbog (3-6 år), 120 kr.
Oktober 2017, Forlaget Forlæns (anmeldereksemplar).

 

 

Den forslugne havfrue er også udkommet i serien. Den er ikke helt på niveau med Den lodne gave, men den er absolut et bekendskab værd.

Skriv et svar